Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis auta

Od: vera* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den manžel mi koupil nové auto z baz. A protože máme dvě malé děti jel s vozem na tech kontr. Abych nikam nemusela dávat děti na hlídání. A včera jsem si zařídila zbytek na registru vozdel já mám být jako provozovatel manžel je majitel a na registru mi řekli že mě nemohou zapsat jako provozovatele protože jsem nebyla na evidenční kontrole zapsaná já ale manžel. Mohl by mi to prosím někdo vysvětlit popř poradit zda je to možné nějak zařídit aniž bych musela zas někde něco platit.

Děkuji za odpověd Věra

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

4x

1.) nechápu proč Vám požadované informace neposkytl už autobazar

2.) chápu že neznáte příslušné zákony a vyhlášky, proto jste se měla informovat předem an dobotu dopravy

3.) nakonec - nechápu proč chcete být v dokladech uvedeni oba, jeden jako majitel a druhý jako provozovatel, což Vám následně zkomplikuje případné pozdější další evidenční úkony ve vztahu k autu...Bez písemného ( elektronického s certifikátem) dle nového zákona až jendou bude) souhlasu majitele, nebo jeho fyzické přítomnosti na přepážce provozovatel neprovede žádný evidenční úkon...zápis v dokladech neznamená v souvislosti s vlastnictvím vůbec nic, jen něco deklaruje či eviduje, protože auto je součásti společného jmění manželů, podle zákona o rodině a občanského zákoníku, a pokud jste neuzavřeli nějakou dohodu o zůžení SJM, budete se muset v případě zániku SJM ( rozvod) vzájemně dohodnout na tom, kdo dostane auto, a pokud se nedohodnete, bude to muset rozhodnout SOUD. Takže opakuji, zbytečná komplikace.

doplněno 19.07.12 16:51:

2.) na odboru dopravy - překlep

doplněno 19.07.12 17:22:

do TP a registru se zapisuje provozovatel, majitel jen pokud není shodný s provozovatelem, v malém TP je vytištěno jméno PROVOZOVATELE s poznámkou že není majitelem, eko-daň platí provozovatel, evidenční kontrola musí být na jméno provozovatele.

Podle zákona je registr vozidel seznamem vozidel a jejich provozovatelů. Registruje se tedy PROVOZOVATEL, majitel se tam jen zapisuje jako dodatečný údaj v případě že je odlišný od provozovatele.

hodnocení

0x

buď to necháte napsat na manžela, nebo dojdete na evidenčku, aby Vám opravili jméno (pokud budou chtít) zadarmo, nebo za prachy...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]