Nejste přihlášen/a.
Mám Daewo Nexia rok výroby 1997 motor 1500ccm.55kw. Jezdím na plyn Existují nabízené svíčky na pohon plynem. Jaké jsou vhodné pro mé auto? Co se týká tepelné hodnoty a jiné? Děkuji.
podle odborných studií vzniká při spalování - zapalování plynu vyšší pracovní teplota, a také směs plynu vyžaduje vyšší "zapalovací napětí", cca o 5-10 procent, než směs benzinu se vzduchem. Kdo o tom pochybuje, může začít studovat odbornou literaturu a dá mi za pravdu.
Z výše uvedené obecné úvahy vyplývá, že při vyšší teplotě dojde k rychlejšímu opotřebení elektrod "obyčejných" svíček, a také, že obyčejné svíčky nejsou schopny poskytnou vyšší zapalovací napětí.
Odpověď na to, jaké zapalovací svíčky použít do konkrétního vozidla přestavěného na plyn by měla dát předeevšěím odborná firma, která provádí přestavbu konrétních značek a modelů a má s tím nějaké zkušenosti. Jinak to bude metoda pokus - omyl.
Pak můžete kalkulovat, zda se vyplatí koupit obyč svíčku za 100 korun a vyměnit jí po 10 tis. km, nebo svíčku se speciální elektrodou s vyšším zapalovacím napětím za 180 Kč a vyměnit jí po 15 tis. km
Když jsem měl starou LADU na LPG, používal jsem speciání svíčky od firmy BRISK a můj subjektivní dojem byl že auto startuje i jede lépe než s obyč svíčkou, a spotřeba kolem 9 lt plynu se mi zdála dobrá...Bohužel jsem u různých čerpacích stanic tanokval směs propanu a butanu různé kvality a poměru, proto byla spotřeba pokaždé jiná a nebyl jsem schopen objetivního srovnání, toho budete schopen jen při tankování u jednoho stojanu, a to také jen v případě, že prodejce nebude měnit dodavatele LPG.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.