Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vůle ventilů Š-Felicie-starý typ

Od: korytko* odpovědí: 5 změna:

Prosím o radu. Nevím si rady se seřízením motoru Š-Felicie - starý typ na domácím malotraktoru*zed*Mimo jiné nevím jaká má být vůle ventilů. Při odpojení kterékoliv svíčky se chod i zvuk nemění, stále velká spotřeba a velký kouř z výfuku. Olej však nijak enormně neubývá:(. Za radu přrdem moc díky. E-mail: pakorytko@seznam.cz

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Sací-0.10 a výfukový -0.15-0.20

martinhajek*
hodnocení

0x
Vůle je 0,25mm u sacích a 0,2mm u výfukových ventilů při 15 - 25stC.
doplněno 17.07.12 17:28: Aha, tys myslel starou Felicii. Tak to jo :-D
Máš v pořádku karbec. Pokud je kouř černý, máš bohatou směs.
korytko*
hodnocení

Ten kouř je dost světlý a černý v žádném případě

gumidek*

Pokud je světlý a bílý, tak je to voda. Sráží se ve studeném výfuku (celé soustavě) nebo teče přes těsnění pod hlavou a spaluje se.

Pokud je to traktor domácí výroby, tak tam mohla i napršet. Pak bych na horní konec výfuku dal klapku, jak mají Tatry.

doplněno 17.07.12 20:36:

Jen, pokud ubývá chladící kapalina, jinak je to vysrážená voda z výfuků. Mě to na podzim a v zimě dělá taky, če je to jak horký čaj (kouř).

Motor běží dle mě i s dvěma svíčkama vpohodě, pokud je správně seřízen a v kondici (akorát nemá výkon a při rozjezdu zdechne). Setrvačník ho udržuje v pohybu.

korytko*
hodnocení

Wau tak to se tam asi dostavá voda přes to těsnění , protože výfuk mám udělaný skoro jako v autě-vodorovně, ale to že motor běží stejně i když sundám čepičku z kterékoliv svíčky mi nejde do hlavy a dokoce i při odpojení dvou běží, samozřejmě už jako nějaký opravdu traktor

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]