Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neplacené povinné ručení

Od: xscorpiox* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, u mého starého auta mi dnem 24.8.1010 skončilo povinné ručení a následně po měsíci přišel dopis že mi alianz vypověděla smlouvu. Auto v tu dobu už bylo nepojízdné a rozebranné na díly od té doby uplynuli přesně 2 roky kdy jsem měl SPZ na autě a neplatil povinné ručení. Až během tohodle roku jsem se dozvěděl že bych SPZ měl dát do depositu, to jsem asi tak před měsícem udělal. takže auto mi asi tak 2 roky stálo nepojízdné na zahradě. a během těch 2 let nepřišlo nic abych zaplatil, auto mi na technické kontrole neprošlo, bylo staré tak jsem ho už přestal používat a vozidlo se dne 23.9.2009 stalo nezpůsobilé k provozu. SPZ jsou už v depositu skoro měsíc. a já se chci zeptat zda-li mohu čekat nějakou pokutu. Předem děkuji za odpověď

doplněno 17.07.12 11:53:

Tak už mi přišla ta pokuta je to za 90 dní takže nějakejch 4500 to by ještě šlo. je tu za nepojištěnné období do 28.11.2010 nic jiného mi nepřišlo a chtěl bych se zeptat zda-li mohu čekat další pokutu za jiné období, značky jsou samozdřejmě už v depozitu. a přišel zatím jen tenhle dopis dnes. jinak vozidlo bylo nepojištěno delší dobu než oni uváděj. děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Můžete. ČKP Vám čase pošle zdravici...

doplněno 16.07.12 18:34:

* časem

endyfrog*
hodnocení

0x

samozřejmně počítejte stím že Ckp se vám mile ráda ozve a bude požadovat peníze a vysvětlení musíte se bránit tím že vozidlo nebylo provozované a nepojízdné ,bylo na vašem pozemku uzamčené atd více si přečtěte rubriku Auto Moto je tam mnoho příspěvků.

cepagis*
hodnocení

0x

"Až během tohodle roku jsem se dozvěděl že bych SPZ měl dát do depositu" ano, šlo by to parafrázovat slovy "až letos jsem se dozvděděl, že musím mít nějaké povinné ručení" či "jezdím už deset let a až letos jsem se dozvěděl, že bych na to měl mít řidičák"...
Omlouvám se, to sem nepatří. Jak bylo řečeno výše, bylo tu již nespočetněkrát řešeno, já bych to na lehkou váhu nebral, nicméně někteří zdejší rádcové budou radit vietnamce s falešnou kupní smlouvou. Osobně si myslím, že jste udělal dobře, že již platíte. ČKP Vás pravděpodobně vyzve k doplacení penále za nepojištěné období. Můžete se bránit čestným prohlášením a svědeckými výpověďmi, že auto bylo nezpůsobilé k provozu, což můžete podpořit chybějící TK, ale to je tak vše. Pak je na ČKP, jak se k tomu postaví. Můžete tvrdit, že provozovat znamená jezdit (což je logické a někteří rádcové to celkem logicky tak berou), ČKP bude oponovat, že provozovat znamená vlastnit SPZ (RZ)... Konečný výklad by pak musel vydat soud... Každopádně, vzhledem k silné lobby bych si nebyl tak jistý výsledkem a pro klid duše zaplatil...

buss
hodnocení

0x

Až během tohodle roku jsem se dozvěděl že bych SPZ měl dát do depositu,
To je až neuvěřitelné, no ale skutečné, jak se lidi chovají. Nevědomost neomlouvá, to je zbytečné vypustit z huby. Každý normální občan ví, že se platí "povinné ručení". 2 roky mít, tedy nemít auto a mít ho registrované... Když nemělo jezdit, tak mělo být zlikvidováno jak se patří.
Až zjistí, jak to bylo, tak ono pozdravení nejspíše přijde. Uhradit a modlit se, aby to tím skončiílo a dále nepátrali.
To jak se v takových případech chovat, by nebylo marné učit na školách po dosažení věku 15 let.
A teď bude následovat jak mám auto vyřadit...

endyfrog*
hodnocení

0x

Hned se odvolejte napište jim že vozidlo to a to nebylo provozované nezpůsobilé atd prostě se brante pročtěte rubriku Auto Moto je tam mnoha rad a příspěvků počítejte stím že budou chodit další výzvy oni posílají za tři měsíce a pak zas pokud se to nevyřeší také přečtěte tuto stránku antickp.cz/...

hodnocení

0x

xscorpiox,

přemýšlel jste proč po dva roky nikdo nic nechtěl, jen jste dal značky do depozita auž se ozvali?

čkp Vás bude obesílat vždy po částkách za 90 dní...tak dlouho, dokud si to necháte líbit.

Vy jste vozidlo provozoval v rozporu se zákonem? tak pak plaťte. Pokud ne, tak se braňte..

a dopadnete třeba takto:

Neplacené povinné ručení

nebo:

doplněno 17.07.12 18:25:

ted

Neplacené povinné ručení #2
xscorpiox*
hodnocení

Rád bych se bránil, ale nevím jak, bohužel nejsem v tomto směru zkušený. Jsem student je mi 21 let, a opravdu jsem netušil že jak mi stojí auto na zahradě a z alianz mi pošlou dopis o vypovědění pojistného že si musim udělat novou pojistku když auto je pomalu na dílech. čtu řadu článků jak se bránit proti tomu ale ještě jsem nenalezl ten pravej. A ve škole nás učej blbosti nikdy nic důležitého co by pomohlo do života. Od ČKP mi přišla výzva k uhradě a ještě nějakej dotazník. jak tak pozoruji jste v tomto směru hodně zkušenej člověk, můžete mi dát na vás kontakt třeba mail cokoliv. že by jste mi s tím trochu poradil? předem děkuji

jistě pomůžu, pokud můžu..

ICQ 55180641
mailto: milan.cukrar@volny.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]