Nejste přihlášen/a.
Kamarád má celkem nově koupené auto přes bazar, je už přehlášené na něho. Má smlouvu o povinném ručení, které ale ještě nezaplatil. Hrozí mu nějaké sankce, pokud bude účastníkem dopravní nehody? Děkuji za odpovědi.
Když máte auto a neplatíte povinné ručení, hrozí vám pokuta až 40 tisíc korun... Viz:
finance.idnes.cz/...
První, co si pojišťovna ověří, je uskutečnění platby pojistného!
Díky za příspěvek. V tom článku se mluví o těch, co prakticky nemají zařízenou pojistnou smlouvu. Kamarád ji má a má taky zelenou kartu. Tím se ohání a říká, že to stačí. Chce zaplatit, ale zatím to nestihl. A přitom s tím autem jezdí.
Nesmysl - pouhým nezaplacením pojistného smlouva nezaniká. Pokud si sjednávám např. v autosalónu povinné ručení, mám možnost jej zaplatit s odkladem, ale pojištění platí ihned!
On taky něco takovýho říkal, ale jistota je jistota a už zaplatil. Smlouvu jsem nečetla. Ale já osobně si myslím, že by kdokoliv mohl odstoupit od smlouvy, když by mu nezaplatili. To myslím pro jakoukoliv smlouvu, ne jenom pojištění. Jinak by to bylo nelogický. Proč by mi někdo dodával nějakou službu, když by nedostal zaplaceno?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.