Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nové brzdové destičky - klepání

Od: madfad odpovědí: 6 změna:

Zdravím, nechával jsem si vyměnit brzdové destičky a bylo mi řečeno, že si musí sednout a nějakou dobu to potrvá. Už jsem s nimi najel nějakých 500-600 km a auto stále hůře brzdí - ne plynule a na volantu také cítím klepání. Je to normální a musím jen čekat?

Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

500 - 600 km není mnoho - záleží taky na způsobu a četnosti brždění. A taky záleží na stavu kotoučů - možná ´chtěly´ stočit či vyměnit. "nechával jsem si vyměnit" - s brzdami nemá cenu nějak ´laškovat´, zkus kontaktovat onen servis (příp. reklamaci).

des*
hodnocení

0x

Ano,je to tak.Obyčejně jsou brzdové kotouče tak zrasované,že se mění oboje,tedy i destičky.Pokud jen destičky,tak se musí zapasovat .Málo brzdíte,dlouho to trvá.

endyfrog*
hodnocení

0x

Budou křivé kotouče destičky si časem možná sedno ale budou ubývat rychleji takže zase budete měnit

hop®
hodnocení

0x

No, ono hodně záleží na způsobu jízdy, některému řidiči si po 1000km destičky teprve sednou, jiný je musí zase měnit. Asi jezdíte velmi rozumně a brzdy nezneužíváte, takže bych na Vašem místě asi ještě počkal...

hodnocení

0x

schod kolo koukni na kotouče a opatrně je skus po obvodu oklepat od rzi ne že do toho budeš řezat jak hluchej do vrat jen jemně oklepat *smich*

aaa*
hodnocení

0x

na to ma vliv hodne veci, jak tu uz zminili notoricky zname kotouce, ale pak zalezi jakou si dal dotycny mechanik praci se samotnym mechanismem brzd - plovoucim trmenem, a zda dobre chodi brzdovy valecek. Plovouci trmen musi byt dukladne ocisten aby dobre chodil a to i stycne plochy desticek (aby dobre chodily v ulozeni trmenu) + pak brzdovy valecek v tremu musi dobre chodit. Dost casto se stava ze je mechanik nezkuseny a nebo spis chvata a moc ses tim nemazli, pripravkem "nasilne" vrati valecek do trmenu aby tam sly vlozit nove desky, sup desky do neocisteneho trmenu,sup vodici srouby, a je hotovo, pak to dela takove a podobneneduhy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]