Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz minulý týden se mi přepálil plochý řemen a tak jsem jej vyměnil a stalo se to opět. Poté jsem na radu nechal auto rozmrazit vypustil jsem chladící kapalinu a dolil (3l destilky + 3l nemrznoucí směsi). Poté jsem namontoval nový řemen.
Vše se zdálo v pořádku, ale po několika málo kilometrech mi ukazatel teploty vylétl na maximum což dělal i v létě (termostat vyměněn) a začala problikávat kontrolka oleje a baterky a za mnou byl bílí kouř potom auto chcíplo po cca deseti ,patnácti minutách jsem jej opět nastartoval a ujel pár set metrů a opět chcíplo při opakovaných pokusech o start skončila i baterka. Jedná se o Škodu felicii 1.3 (benzín). Díky za radu čím by to mohlo být
Co bylo příčinou přepáleného řemenu (špatná mrazuvzdornost směsi, a tím pádem zadrhávající čerpadlo)? Po doplnění nové chladicí směsi by se měl pustit motor na volnoběh a nechat zahřát, až se sepne ventilátor; pak zkontrolovat hladinu, případně doplnit.
doplněno 12.12.12 22:51:Jak píše kolega níže, zaměřte se na čerpadlo. Ještě se zeptám, musel jste často dolévat vodu? Jestli není načaté těsnění pod hlavou. Emulze pod víčkem oleje nebyla?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.