Nejste přihlášen/a.
Na Mondeu III (rok výroby 2001) mi nesvítilo podsvícení otáčkoměru a ukazatele teploty. Tak jsme se synem rozebrali zaplastování a přístrojovku vytáhli. Všechny žárovky byly zcela černé a jen jedna měla dobré vlákno. P%ři tom patice byly trochu opálené, jakoby tam někdo dal žárovky o vyšším výkonu (mají tam být 1,2W). Dali jsme tedy nové žárovky (kontrolky byly dobré). Nyní palubní deska svítí velmi slabě zeleně - je to v pořádku nebo jsme někde udělali chybu? Jak má ta přístrojovka vlastně svítit?
Pokud svit nedostačuje, tak bych místo žároviček dal bílé LED o velké svítivosti a velkém rozptylu světla (ne bodovky). Dokonce se myslím i prodávají k tomuto účelu i stěmi paticemi jako tuning.
doplněno 14.07.12 12:31:doplněno 14.07.12 12:32:LED dioda nikdy nezčerná a neprodukuje teplo, které by zničilo tunýlek v plastu kontrolky (světlovod)
Asi blbá otázka, ale zkoušel jste "přidat" na reostatu? Je hned u vypínače světel po ovladačem na naklopení světel.
Dobrá otázka!) Domníval jsem se, že tam je jen ten naklápěč světel, který mi ale stejně nefunguje
) Zkusím ten reostat, ale stejně podle rady nicka gumídka zakoupím ty LED diody (je jich potřeba 5) a jakmile praskne další žárovka, tak je tam dám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.