Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer.
Na naší rodinné Octavii 1,8 20V r.v. 98 teče olej z převodovky. Prý je rozbitý simerink na převodovce. Toho jsou prý na Octavie 3 druhy a tak se musí zjistit, který z nich máme a mechanik ho objedná. Bohužel je až 30km od nás a tak máme za úkol zjistit, který simerink to je. Prý se to zjistí podle nějakého štítku s číslem na převodovce. Jenže já se v Octavii nikdy nehrabal, protože mám Felicii a táta to na ní také neumí. Ráno jsem mu řekl, že mu to zjistím, jenže to vypadá v motoru tak, že je všechno pod plastovými kryty jak nahoře tak zespoda a je tam tolik věcí, že jsem ani nenašel, kde ta převodovka je. Dokáže mi někdo poradit a navést, kde ji naleznu a kde ten štítek na ní najdu? A co když tam nebude? Přeci jen už je to auto staré 12 let a tak je možné, že už se odloupl.
Budu Vám vděčný za každou radu a odpověď.
Hezký večer všem.
Do převodovky vedou obě poloosy jako u Feldy. Pokud je tam ten velký kryt na podvozku, tak ho asi budeš muset sundat. Kde je číslo netuším, tak prohlédni celou převodovku.
doplněno 13.07.12 23:26:Pro představu, takto vypadá převodovka Octy a tvarem je podobná té na Fa/Fe
doplněno 13.07.12 23:29:číslo
No jestli ani nevíš kde ta převodovka je, tak to bude asi těžký. Ale neni tam žádnej štítek, je to buď vyražený, nebo rovnou odlitý číslo na tý převodovce. Jinak teda plastový kryty dolu ať je na to líp vidět.
Simering mi ale nepřijde zase tak drahá věc, aby ten váš mechanik nemohl mít nakoupený všechny tři druhy. Třeba můj mechanik si od dodavatele vyžádá všechny varianty dílů, které by mohl potřebovat a co nesdělá to může nerozbalené vrátit. Přijde mi to rozumné a výhodné pro všechny strany.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.