Dobry den, mam dotaz. Dneska jsme meli tema s klukama o rychlosti v obci ze v obci se muzu jet 50km ale onimi rikali ze je tolerance 30km tudiz kdyz vas chytnou tak vam nemuzou dat pokutu. Jak to je? Predem dekuji
další km nad stanovený limit řeší sazebník pokut a nad 30 už máte hodně velký problém!
Pokud chcete někoho zabít, jeďte klidně stovkou... třeba tam zrovna PČR nebude ... Omezení v obci-městě je přece kvůli pokutám a ne kvůli bezpečnosti, že?
Neni to tak. Je nejaka tolerance tachometru (ukazuje vice, nez jedete) a je nejaka tolerance souvisejici s technikou mereni mereni. 30km/h to ale rozhodne neni.
Není, nesmysl, max. rychlost je jak jistě víte daná zákonem! Ostatně kdybyste se podívali co je přestupek u rychlosti, tak jste doma. Dostaneš flastr ani nemrkneš. Tacho ukazujuje více (stanoví norma) to lze ověřit u radarů v obcích i když nejsou nejpřesnější, zřejmě se nekalibrují. Takže lze jet na toleranci policejního radaru.
Pokud o tom někdo neví, existuje hoax, kde je popisována nějaká metoda, jak se vyhnout pokutám za jízdu až 80km/h. Na jeho konci je něco ve smyslu "vzhůru k bezpečnější jízdě", přičemž to "bezpečnější" v tomto kontextu znamená "bez pokut". Z toho závěru mi bylo na blití
Aha, tak to jsi ty, ten Bambula, který jede v obci 45 a méně a já tě musím předjet, protože mě rychlost do padesáti s,,e. Jezdím "hlavou", takže někde v obci jedu 30, protože je to bezpečné, ale někde jedu i kilo, protože je padesátka blbost. Například v polích 3 km za posledním barákem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.