Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Baterka 6 V Jak nabít novou?

Od: laubik® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den koupil jsem přes internet baterku do Simsona 6 V a nejsem si jistý jak ji mám uvést do provozu. Po nalití elektrolitu ji budu nabíjet a moje otázka zní zda záleží na tom jakým proudem. Mám pouze nabíječku kde je volba mezi 6 a 12 volty. Není třeba novou baterku nabíjet třeba nějak jinak? Nám na mysli třeba nějakou speciální nabíječku s regulací a podobně. Děkuji za rady. J.L.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Naplňte, nabijte, není potřeba nic extra.

Simson většinou moc nedobíjí, takže baterku budete muset nejspíš čas od času trochu "došťouchnout".

chlapi dnes se baterie prodávajíhojně přes net a z důvodu bezpečnosti dopravy se plní elektrolytem až doma. To byste už mohli znát. . .

doplněno 12.07.12 19:48:

Baterie posíláme jenom suché. Balení obsahuje: baterii, akumulátorovou kyselinu, šrouby kontaktů a odvzdušňovací hadičku. Baterie jsou přednabité. Po naplnění kyselinou nechejte baterii minimálně 30-60 minut v klidu, a po uplynutí této doby bude baterie nabitá ze 75%. Pro správnou údržbu a dobíjení doporučujeme přečíst Návod k obsluze, který je přiložen ke každému akumulátoru. U nás na prodejně zakoupíte baterie přichystané k montáži (nalité, nabité).

mowla*
hodnocení

0x

Už dost dlouho jsem ´nepotkal´ aku prodávaný suchý... ;)

Nalít kyselinu a nabít - to je celé...

doplněno 12.07.12 13:21:

Jo - nabíjet s volbou "6 V" - pochopitelně...

buss
hodnocení

0x

Obecně se uvádí nabíjecí proud desetinou kapacity. Ona je suchá?

hodnocení

V balíku přišla lahvička s kyselinou a také destilka. Návod je v němčině.

buss

Tak to namíchat, kyselinu do vody a vlít. Co se prodává u nás má mít návod v češtině, to nám říká záákon. Když nabíječka nemá ampérmetr, tak si dát bacha aby nevařila.

hodnocení

0x

taky se divím že je suchá ale když jí kupoval přes net je to možný jinak jak píší nalýt elektrolit pokud tam není a nabíjet desetinou proudu tj pokud má baterie 10Ah nabíjíme 1Ampérou

jestli máš nabíječku automatickou nemusíš to řešit

hodnocení

Mám právě nabíječku kde je pouze volba 6 a12 voltů.Jestli je automatická nevím.

bude to automat dej 6V a po nalití elektrolitu směle dobíjej osobně bych jí tloukl aspon celou noc*cteni*

hodnocení

Zkusím to, díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]