Nejste přihlášen/a.
Dobrý den koupil jsem přes internet baterku do Simsona 6 V a nejsem si jistý jak ji mám uvést do provozu. Po nalití elektrolitu ji budu nabíjet a moje otázka zní zda záleží na tom jakým proudem. Mám pouze nabíječku kde je volba mezi 6 a 12 volty. Není třeba novou baterku nabíjet třeba nějak jinak? Nám na mysli třeba nějakou speciální nabíječku s regulací a podobně. Děkuji za rady. J.L.
Naplňte, nabijte, není potřeba nic extra.
Simson většinou moc nedobíjí, takže baterku budete muset nejspíš čas od času trochu "došťouchnout".
chlapi dnes se baterie prodávajíhojně přes net a z důvodu bezpečnosti dopravy se plní elektrolytem až doma. To byste už mohli znát. . .
doplněno 12.07.12 19:48:Baterie posíláme jenom suché. Balení obsahuje: baterii, akumulátorovou kyselinu, šrouby kontaktů a odvzdušňovací hadičku. Baterie jsou přednabité. Po naplnění kyselinou nechejte baterii minimálně 30-60 minut v klidu, a po uplynutí této doby bude baterie nabitá ze 75%. Pro správnou údržbu a dobíjení doporučujeme přečíst Návod k obsluze, který je přiložen ke každému akumulátoru. U nás na prodejně zakoupíte baterie přichystané k montáži (nalité, nabité).
taky se divím že je suchá ale když jí kupoval přes net je to možný jinak jak píší nalýt elektrolit pokud tam není a nabíjet desetinou proudu tj pokud má baterie 10Ah nabíjíme 1Ampérou
jestli máš nabíječku automatickou nemusíš to řešit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.