Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přihlášení vozidla po roce

Od: sim* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, před rokem jsem zakoupila vůz, který jsem do dnešního dne nebyla přihlásit v evidenci. Povinné ručení platím řádně, hrozí mi zato nějaká pokuta? Jak to udělat? Předem děkuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Ano hrozí, vizte zák. č. 56/2001, jiná věc je, zda úřady podle něj postupují, jak kde. A pořádek by se v tom, tedy v registru, měl už udělat.

olaf71*
hodnocení

0x

včera to zrovna povídali v televizi v souvislosti s momentálním kolapsem v evidenci vozidel. pokuta tam může být docela velká, auto se musí přihlásit do deseti dnů.

nu*
hodnocení

0x

jaká pokuta, v čechách je 11 milionů aut a stát nemá peníze na to aby zaměstnával desítky lidí hlídající občany, neplnící své zákonnné povinnosti...V novém zákoně který bude plati už brzy bude uvedena pokuta, která bude vysoká a uplynutím daného časového úseku vymahatelná, zetím je to vše postaveno na vodě, každý si to vykládá po svém, především lidé, kteří neznají příslušný zákon a navazující vyhlášku...

Pokud auto popužívátě, máte povinnost auto registrovat...pokud auto nepoužíváte jako auto, tuto povinnost nemáte...nejlepší je dát značky do depozita, poud auto nepoužíváte...

Teď systém nefunguje, takže to zkluste až po neděli

sim*
hodnocení

Díky všem, takže když auto půjdu přihlásit a řeknu, že jsem ho nepoužívala neměl by být žádný problém.

nu*

pokud by byl problém, platí zásada že přestupek musí být prokázán, když nejsou důkazy, nejsou ani problémy...klídek

laybor*

Pokud jste koupila vůz ojetý který byl zaregistrován na minulého majitele a na vás odhlášen tak Vám nic nehrozí ,

pokud jste ale kupovala vůz nový tak tam se musí registrovat do 10 dnů.

nu*

ani nový vůz se registrovat nemusí, pokud s ním nebudete jezdit...můžete ho mít 25 let na dvorku jen tak...prodejce dává k novému autu papírovou značku, která paltí 10 dů a slouží na to aby mohl majitel odjet s autem domů. do místa registrace. Tam(doma) může auto odstavit na dalších 25 let - na svůj pozemek- bez povinnosti auto registrovat.

10 dnů je nesmysl.

olaf71*

já jsem dostal pokutu i za to, že jsem si nezměnil v OP stav na rozvedený a přitom jsem bývalou manželku taky nepoužíval :-D

buss

Ex post, proč jste se nezajímala o to hned, zda je nutné ho zaregistrovat? Na nepoužívání je depozito, proč bylo hrazeno pojištění?
Každý kdo hodlá provozovat...

sim*
hodnocení

Vůz je starší a na mě odhlášen, dohlášení jsem neprovedla, jelikož kámoška to měla taky tak a říkala, že to neva. Nejvíc mě štve, že Ti nahoře rozkradou úplně všechno a nic se jim nestane, a ostatní nesou následky. Vydám se na registr, ono to nějak dopadne, ještě jednou díky za Váš čas.

laybor*

Nic Vám nehrozí - doregistrování (zmena) není zákonem upraveno.

buss

Aha, kamoška..., co na to říct? Dejte jí plnou moc a ať to vyřídí.

hodnocení

0x

sim,

jde hlavně o slovíčkaření a správné názvy. V dotazu napíšete něco jiného (z neznalosti), nežli je pravda.

Kdybyste napsala:

před rokem jsem zakoupila ojetý vůz, který byl na mě odhlášen a já jsem do dnešního dne nebyla dohlásit změnu v evidenci. Povinné ručení platím řádně, hrozí mi zato nějaká pokuta?...

tak Vám všichni sdělí, že žádná pokuta Vám nehrozí.

Jak to udělat je snadné, evidenčka a 800Kč a na evidenci...

Stačí takto?

sim*

Vy jste supr, děkuji :) takže když mě chytí hlídka dříve, než to stihnu dohlásit, nehrozí mi ani z jejich strany postih, pokud dobře chápu.

pokud myslíte hlídku policie, tak Vám nic nehrozí, pokud myslíte jiné hlídky, třeba módní, tak to bohužel neporadím...

tesi05*

Nezapomínejte, že to auto může být nějaká vylítaná vrána a tudíž může s peněženkou zahýbat také "eko poplatek".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]