Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Folie na autoskla vs homologace

Od: juraj* odpovědí: 10 změna:

Rady které jsem zde četl ohledně lepení fólii na autoskla jsou absurdní. Lidé řeší homologaci. HOMOLOGACE NEEXISTUJE!

Zasada která platí :

1. Přední sklo je tabu! nesmí se lepit nic!

2 To samé jsou okna u řidiče a spolujezdce. Také jsou tabu. lepit se nesmí NIC!

3. A dál si můžete polepit okna třeba novinama je to jedno.

4. Homologaci prosím spláchnout na WC

asi tak nějak Juraj

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

0x

Juraji, mýlíte se. Okna u řidiče a spolujezdce lze zatmavit, ale nesmí být už tonovaná od výrobce (to už je na předepsaném limitu). Musí být tedy čirá a po "tonování" musí splňovat propustnost.

A jaká je tady vaše otázka?

juraj*
hodnocení

Pokud STK nema čím změřit , neprojdete. A budete škrabat folii dolů.

Jinak jsem prodejce těchto folii .

přesto říkám pravdu. Na STK to nemají čím změřit. Možná se to změní ale zatím je to tak :)

hecis*

cca rok 2014 by to měli mít ty měřáky a pokud bude mít někdo 75% folii proč by neprošel?Folie se nemůžou dávat na tonovaná okna né na čirá :)

juraj*
hodnocení

Bráníte to co není třeba. Co bude, bude? FAKTA JSOU - DNES - NEPROJDETE STK S FOLIEMA NA PŘEDNÍM SKLE A NA SKLE ŘIDÍČE A SPOLUJEZDCE. Ostatní věci jsou bludy. Prosím lepte dál já rád prodám :)

hecis*

Věřte,že nebráním nic :) nemám proč.Nikdo z mého okolí folie před stk nesundával :)

juraj*
hodnocení

Apropo škrabku máte? Sundat fólii je práce na den!

hecis*

Na den?Dovolte abych se zasmál,to je prodáváte nebo i lepíte?Dovolím si postnout něco málo z jednoho nejmenovaného klubu

tak problém vyřešen. teplá voda s jarem mi přišla jako hloupost-nejhorší varianta, a nakonec nejlépe zbrala, ikdyž žiletce jsem se nevyhnul. jinak folie z celého auta byly do 10 min. dole. díky

Jarovou vodou v rozstřikovači + žiletka máš jedno okno za max. 20 minut i se strhnutím fólie, v autě něco dělat s lihem to je až ta poslední možnost, zbytečně něco čuchat a nebo to někam dokonce blbě vylejt

Co by jste u toho dělal celej den?A škrapku nemám,nebudu jí potřebovat :)

Když jsem před časem koupil auto , mělo fólie i na bočních předních oknech. Šlo mi to dost na nervy a tak jsem cestou z bazaru zastavil na parkovišti a prakticky bez pomůcek byla fólie z obou oken dole cca za 20 minut.

1515
hodnocení

0x

A jak je to s bezpečnostními foliemi?

nu*
hodnocení

0x

Ďuro, homologace znamená že je sklo schváleno jako sklo pro automobily podle předpisu EHK OSN, většina platných EHK a EU předpisů je vyjmenována v příloze č.1 vyhlášky č.341 k zákonu čísdlo 56/2001 Sb.

Čelní sklo musí mít propustnost světla 70 procent, předpokládám že to homologovaná skla splňují, už z výroby bývá sklo jemně "zatmavené" ale tak aby splnilo podmínky HOMOLOGACE

Nechápu pitomce kteří si chtějí lepit an čelmí skla další folie a rlzné protislunečné clony, osobní vozidlo není tank, kde stačí malý průzor respektive kde řidič mže sledovat terén pted sebou na obrazovce když musí uzavřít všechny poklopy

boční sklo u řidiče a spolujezdce musí propustit 75 procent světla, tolik EU a česá legislativa

Tak Ďuro až si najdeš číslo toho EU předpisu věnujícímu se zasklívání silničních vozidel, přečti si ho pozorně, pak pochopíš co je homologace.

Když si budeš chjtí doma vyrobit karavan, musíš postupovat jako výrobce plnící podmoínky legisativy r. 2012, musíš tam dát sklo které plní podmínky stávající legislativy, a to doloýíš tím že sko bude mít HOMOLOGAČNÍ ZNAČKU.

S plexisklem bez homologační zančky tě z pověřené zkušebny vyhodí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]