Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám vozidlo KIA CEE´D 1,6 rok výroby 2011.
Rád bych věděl, zda musím absolvovat garanční prohlídky u autorizovaného servisu. A pokud ne, tak za jakých podmínek bych neztratil záruku na toto vozidlo?
Děkuji Vám za odpověď. Petr
Já myslel že jste byl při koupi vozu se vším seznámen, že jste podepsal kupní smlouvu a že jsou k ní přílohy, servisní knížka kde jsou všechny informace a poučení...
Mám vozidlo KIA CEED může znamenat že jste jej pořídil jakop nové, nebo z druhé ruky bez dokumentace a bez informací
Drahé zdokumentované garančky zpravidla bývají podmínkou celé zzáruky, tedy na 7 let...to platí obecně...ale ptejte se prodejce
je to asi tři roky,co díky nařízení EU(jedno z těch mála rozumných) padla podmínka garance(záruky) servisem pouze u autoriz.sítě značky(což byl "šok" hlavně pro Škodovku,s tím trošku nepočítala)...Jinými slovy-musíte dodržet předepsaný servisní plán a a lůty výrobce,ale kde budete servisovat už je na vás a nesmí to mít vliv na garanci
Je rozdíl jaká záruka, pokud jde o zákonnou záruku 2 roky, tak značkový servis podmínka není (a nikdy nebyla), pokud jde o záruku nad rámec zákonné (od konce zákonné záruky do např. 7let), tak tam si prodejce může nadiktovat podmínky jaké chce (např. prohlídky a servis jen ve značkové síti), pokud je nedodržíte tak záruku nemusí uznat.
Osobně bych se na značkový servis vykašlal - dva roky zákonné záruky jsou dost dlouho na projevení vad, a co se porouchá potom se stejně většinou zamítne jako běžné opotřebení = vada by se musela dokazovat, draze s nejistým výsledkem...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.