Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Garanční prohlídka jen u autorizovaného?

Od: petrskoupy* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

mám vozidlo KIA CEE´D 1,6 rok výroby 2011.

Rád bych věděl, zda musím absolvovat garanční prohlídky u autorizovaného servisu. A pokud ne, tak za jakých podmínek bych neztratil záruku na toto vozidlo?

Děkuji Vám za odpověď. Petr

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

1x

Já myslel že jste byl při koupi vozu se vším seznámen, že jste podepsal kupní smlouvu a že jsou k ní přílohy, servisní knížka kde jsou všechny informace a poučení...

Mám vozidlo KIA CEED může znamenat že jste jej pořídil jakop nové, nebo z druhé ruky bez dokumentace a bez informací

Drahé zdokumentované garančky zpravidla bývají podmínkou celé zzáruky, tedy na 7 let...to platí obecně...ale ptejte se prodejce

erikch*

je to asi tři roky,co díky nařízení EU(jedno z těch mála rozumných) padla podmínka garance(záruky) servisem pouze u autoriz.sítě značky(což byl "šok" hlavně pro Škodovku,s tím trošku nepočítala)...Jinými slovy-musíte dodržet předepsaný servisní plán a a lůty výrobce,ale kde budete servisovat už je na vás a nesmí to mít vliv na garanci

ridic

Je rozdíl jaká záruka, pokud jde o zákonnou záruku 2 roky, tak značkový servis podmínka není (a nikdy nebyla), pokud jde o záruku nad rámec zákonné (od konce zákonné záruky do např. 7let), tak tam si prodejce může nadiktovat podmínky jaké chce (např. prohlídky a servis jen ve značkové síti), pokud je nedodržíte tak záruku nemusí uznat.

Osobně bych se na značkový servis vykašlal - dva roky zákonné záruky jsou dost dlouho na projevení vad, a co se porouchá potom se stejně většinou zamítne jako běžné opotřebení = vada by se musela dokazovat, draze s nejistým výsledkem...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]