Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer.
Jeden můj příbuzný kupuje auto. Poslal mi odkaz. Je to Fabia I 1.4mpi. Když jsem na to auto koukal, tak se mi nějak nezdají kilometry a ta cena. Na to, kolik má údajně najeto, stojí nějak málo, nemyslíte? Mrkněte prosím na odkaz a okomentujte co si o tom autě myslíte, pokud budete tak hodní.
A rád bych slyšel Váš názor na tenhle motor.
Díky moc!
Přiznám se, že odbornými motoristickými znalostmi nedisponuji, avšak si dovolím uvést pár postřehů.
Při zhlédnutí aktuálních cen uvedeného modelu zjistíte, že cena se žádným značným způsobem nelíší od jiných.
Přestože je v dnešní době většina aut přetočena, neznamená, že vámi vybrané vozidlo patří mezi ně. Při občasném využívání (například důchodcem) by to nebylo nic nereálného.
Při namátkovém pročítání fór jsem se setkal vždy u tohoto modelu s negativními ohlasy, zejména týkající se konstrukce. Nepředpokládám, že by to bylo z důvodu "schůze Neškodovkářů" . Fábie ve verzi sedan se vyráběla pouze v pár řadách, a na silnici příliš vidět nelze. V dnešní době se zmíněná verze nevyrábí.
V každém případě před koupí doporučuji prostudovat platnou právní legislativu. Není problém zakoupit automobil na kupní smlouvu, která vám dává možnosti obrany v případě, že na autě naleznete skryté vady. Většinou dojde ke snížení ceny a ponechání vozidla, případně k vrácení peněz.
70 tisíc za 11 let starou Fabii v té nejhorší karosářské verzi se Vám zdá málo? Záleží na co příbuzný auto chce, těhle Fabií je po důchodcích celkem dost, takže kilometry sedět mohou... Ale já - když už Fabii - bych vybíral jinou karoserii...
Nemyslím vzhled, myslím užitnou hodnotu. Fabie je už tak malé auto, do kterého toho moc nenaložíte. Pro někoho má smysl v combi, možná v hatchbacku, ale kupovat sedan, který nemá páté dveře? Proto jich bylo vyrobeno nejméně, lidé se jich docela dost zbavují a dnes je jejich cena nejnižší. A také proto jsem se ptal, komu je auto určeno. Pakliže důchodcům na občasný dojezd do města, pak ano... Jinak bych do toho já osobně nešel...
Jasně no. Právě, že mu je 25 let a potřebuje to na ježdění s přítelkyní a časem i na to dítě myslím...
S přítelkyní ano, s dítětem ne Jasně, i s dítětem se do toho vleze, ale kočárek tam nesloží. Obecně Fabii nelze považovat za rodinné auto, podle mě je i v Combi verzi malé. Jako druhé auto možná, ale jako hlavní bych volil skutečně něco s pátými dveřmi...
Na to že je to sedan a nic se v něm nepřeveze je ta cena moc vysoká - kufr má sice o 20 litrů víc než kombi ale tím malým otvorem do něj strčíte jen nějaké tašky - kilometry a serviska samozřejmě může i souhlasit , ale ty sedany fakt moc lidí nechce- podle mě za rok 2001 je to předraženné - navíc ECO výpalné 3000 kč .
Na popis to je hodně drahé, leda že by byla v opravdu výborném stavu (nové brzdy, rozvody, pneu včetně zimních atd.) Podle ceny bych tipnul že km sedí a stav bude celkem slušný...
Za 70k jde bez problémů sehnat např. Focus kombík stejně starý (FF 1 po F.L. roky cca 2000-2004), v dobrém stavu bez nutnosti dalších investic. Pokud to má být auto i pro rodinu tak je to nebe a dudy...
Díky vším za názory a ještě se chci zeptat, jestli má někdo zkušenosti s motorem 1,4 mpi?
doplněno 09.07.12 13:50: *všem
Čau, který?
1.4MPi 8 ventilů, jako má Favorit/Felicia?
1.4MPi 16 ventilů koncernu VW?
doplněno 09.07.12 14:16:Ta Fábka v odkazu je motor řady 781.xxx, což je ten, co máš ty ve Feldě a já ve Fávu, akorát je převrtaný na 1.4ku. Má vícebodové vstřikování (MPi) a oproti SPi má tedy lepší vlastnosti spotřeby a výkonu. Je tam tedy klapka, zapalovací lišta (místo kabelů,rozdělovače a trafa (cívky), rozvodový řetěz,...)
Výhodou je velké najetí km (až 300 000km), spotřeba, kultivováný chod volnoběhu i celkový (žádný tříválec).
Nevýhodou je snad rozvodový řetěz, který dnes není in, ale nemusí se nutně měnit jako u řemenu. Nehrozí přeskočení, jen se vytahá a vzniknou vůle, které zvednou spotřebu a sníží přesnost předstihu (ŘJ ho bude furt upravovat).
Další výhoda je shodná olejová vana a spousta dalších dílů s Fa nebo Fe (v případě proražení o kámen,obrubník) a tudíž i nízká cena dílů na něj. Vždyť je to pořád 781.xxx, akorát s jinou vačkou, převrtanými válci,jiným systémem přípravy paliva (podobný SIMOS 2P jako felicie 1.3),...
Já bych ho chtěl víc, než ten 1.4MPi 16V VW.
A jak se jezdí tobě s 781.136B, že? Parádně...
SPi je ta tvoje BMM 1.3ka (ty jí říkaš 1.3i)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.