Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Půjčené auto vs nehoda

Od: dejvid99 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, mám dotaz, když kamarádovi půjčím auto a on zaviní nehodu kdo za to může? Majitel vozidla?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

1x

Dejvide, pokud víte, že kamarád má řidičák a je střízlivý, pak za případnou nehodu může on. Pokud kamarád řidičák nemá a nebo není střízlivý, jedete v tom také,,,

sargo*

To je nějaké divné. Jako jasně, pokud strčím opilce za volant, a on nabourá, je to moje vina. Ale pokud někomu půjčím auto a on se někde naleje a sedne za volant, pak samozřejmě nikoli... může ho mít třeba týden, těžko za ním bude majitel běhat s dýchací trubičkou :-D Prostě viníkem je řidič, o tom není sporu... :)

hodnocení

1x

Davide, pokud kámoši půjčíte vozidlo v souladu se zákonem, tak určitě nemůžete být stíhán, když on zaviní nehodu..

wheeler*
hodnocení

0x
Pokud zaviní nehodu, je viníkem. Vy jste z obliga.

mowla*
hodnocení

0x

Řidič je viníkem, ne majitel...

repkin*
hodnocení

0x

Jestli jste plnoletý a svéprávný a dokonce máte ŘO, tak potom nechápu jak se na takovou trivialitu můžete zeptat? pokud kámoš nemá ŘO a vy mu auto půjčíte, dostanete flastr taky, pokud má ŘO,tak je to jeho boj, vy přijdete jen o bonusy na pojistce.

ridic
hodnocení

0x

Viník je řidič. Ale majitel nejspíš platí pojištění = půjdou za ním malusy od pojišťovny.

lolaprasatkova
hodnocení

0x

ale je-li to služební vše je jinak.

lolo, jak jinak u služebního? Tam za nehodu nemůže řidič? Nebo jsem nepochopil Vaší reakci?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]