Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jednoduše a zřetelně : sháním nějaký vhodný vůz pro začínajícího, mladého řidiče zhruba do 60.000 Kč. Nejsem moc na Francii a Asii, ale kdyby se našel nějaký slušný typ, tak proč ne. Zvažuji hlavně VW Polo a Golfa III,IV, nevím jak jsou na tom, co se týče spolehlivosti a náhradních dílů, samozřejmě bych rád něco, do čeho bych potom nenainvestoval spoustu peněz. Budu rád za jakékoli typy a nějaký komentář ohledně motorizace, spolehlivosti a bezpečnosti aut této kategorie, co se týče výkonu je mi v podstatě jedno co = spíše bych se zaměřil na spotřebu. Děkuji Vám za odpověď.
Hele, Fiiiiiiiiiiiiiii, na naučení ten nejhorší vrak, kterej vydrží aspoň měsíc,. nejlípe zadarmo - myslím to trošku vážně - kup si za nulanulanic třeba trabanta z vrakáče nebo z kovošrotu - na něm se nejvíc naučíš, když se budeš učit na "lepším" auťáku tak s horším neodjedeš, když ale budeš schopnej odjet s jakýnkoli vrakem, tak už Tě nic nepřekvapí - všechno pak bude lepší než to, na čem ses učil - budeš umět jezdit se vším...
Musíš si ujasnit, na co auto chceš. Ono když máš požadavek, aby to "nedělalo na dálnici ostudu", mělo co nejnižší spotřebu a pak že do toho seš ochoten dát 60 tis., musíš najít rozumný kompromis. Já jsem také pro Felicii, nadělala mi výbornou službu, po přestavbě na LPG jsou provozní náklady nízké, ale musíš si uvědomit, že je to minimálně jedenáct let staré auto. A i Felicie v té nejvyšší výbavě a top stavu na té dálnici prostě bůhvíjak vynikat nebude Felicie je pořád jen faceliftovaný favorit, třeba ta moje z roku 97 (a to je v top výbavě - el. zrcátka, el. vyhřívané sedačky, airbagy, ABS...), byla už v době svého vzniku pozadu - dobře je to patrné na ergonomii ovládání, rádio daleko, minimum odkládacích ploch... I přesto bych Felicii doporučoval. Klidně i bez posilovače řízení, klimošky atd. Myslím, že pro začínajícího řidiče skvělé auto, na kterém se člověk vyjezdí, pochopí fyzikální zákony řízení, díky relativně malému výkonu neblbne, když něco zničí, oprava je relativně levná. Takže zachovalou felcku, tu koupíš rozhodně za méně než 60.000, zbytek si nechat na opravy (doporučuji výměnu pátých dveří za laminát, na to, že je made in Poland překvapivě dobře lícuje). No a když jsme u toho, proč ne Asii?
Tak Felcka ta je jasná, díky moc co se týče Asie.. jednoduše : za ty prachy pořídíš docela dost staré auto a, podle mě, Asiati se naučili dělat pěkná auta až teď (viz např. nová i30 nebo nové toyoty) a ty staré, hnusné, kulaté, asijské potvory... to vážně ne
prostě se mi nelíbí
Ber Felcku, ale musíš počítat s ekopoplatkem (jestli už není zaplacený) a těmi kompromisy. Felicie dnes není rodinné auto (to ani nikdy nebyla), není sportovní, je vhodná pro někoho, kdo potřebuje relativně levně jezdit. Jinými slovy, vždy se najde "blbec", kterej Ti bude tvrdit, jak jsi s tím vůbec někam dojel, že on má přece toho Passata. Ať má - ono dnes není umění mít třeba i oktávku, vrak s motorem 1.6 z roku 1996 se dá sehnat za stejné peníze jako felda v dobrém stavu. Ale o tom to není... Obecně, Felda není na vytahování, na dálnici ostudu dělat bude (čím blíž Praze, tím větší). A i30 je asijská? Myslel jsem třeba nějaké staší Suzuki...
ano felicie dobrá volba jestli chceš jezdit pár km do práce, jinak bych jí nebral a jestli s tim chceš jezdit po dálnici, tak bych se i docela bál.. Většina je shnilá na sračku, bezpečnost nula! jinak auto bez pozinku bych už rozhodně nechtěl. Podival bych se po nějakém dieselu nebo lpg. Okolo 60k bych zkusil sehnat oktávku 1,9tdi, 66kw. Ale rozhodně si jí nech pořádně proklepnout a skontrolovat, protože většina má stočený tachometr a jsou odlítaný.
vem felicici combi, do krátký nic nedáš, a veř nebo ne, i kdyby byly 3 dny za rok kde potřebuješ nacpat plno krámu (vejlety,stanovaní,pikniky,lyže) tak se ti ten combik hodi nehlede krásne jizdy po dalnici kolem 120 a spotřeba 8 litru LPG je naprosto uchvatna, součástky jso levný jak lízatka :D a skrátka pro tebe jako začínajici je to nejelpší volba, samozřejme koukej jezdit pomalu! a bude s tebe lepší řidič pokud pojedeš pomalu, s přeheldem, a za levno než tvuj vrstevnik s nadupanou rozežranou károu kterej musí denen do servisu.. pardon denne asi ne, ale felcka v servise je tak 1 do roka, kvuli destičkám a to jen že chci mit bezpečný brzdy jinak by prej dva 3 roky vydržely jinak destičky - 300 kč ::P jiank golf a polo je blbsot budeš vrážet..
Do těch peněz co chcete investovat do vozu bude Golf i Polo ludra vylítaná , bude vhodné kupovat s někým kdo tomu rozumí,abyste tady neřešil následky špatné koupě. U Golfu v naftě budou stoprocentně stáhnuté kilometry, navíc je to jeden z najvíce kradených vozů,
Polo je jen předražená Fábie - totožná technika.
V cenové relaci je opravdu velký výběr , mrkněte na Sauto,Tipcars,Bazoš , jinak spolehlivost vám od compu nezaručí nikdo,kazí se i nové vozy.
Asi máte pravdu, zůstat u staré-dobré Škodovky, si myslím, není špatný nápad. Tak buď Fabii a nebo Felcku, jaké motory byste doporučovali? A brát kombi... přece jen, co se týče prostoru... na tom mi asi tolik nezáleží, ještě zdaleka nezákládám rodinu
Verze kombi mají hodně sednutý zadek (staré tlumiče) a mají zátěžový regulátor brzd, který se kazí a je drahý, ale předností je pohodlná jízda i na dálnici, protože auto díky zadku pěkně sedí.
Vyhnout se těžkým motorům 1.9D a 1.6MPi a zvolil bych 1.3MPi (tu 1.6 bych úplně nezatracoval, pokud bude auto ve slušném stavu s tímhle motorem). BMM verze už moc nemá cenu brát a hlavně ne s motorem 135, což je 40kW (dávala se i do combíků a to je pak oslík a ne kůň)
doplněno 08.07.12 21:59:Snáze se parkuje s krátkou verzí, než s kombíkem (pokud není posilovač a ten je jen u 1.6 benzínu a 1.9 nafty, co vím)
Zase ale abych se v tom nezabil jo? A přece jen, nerad bych dělal někde na dálnici ostudu. Myslím, že i za 50.000 Kč se dá sehnat už solidní a pěkná Felcka, která přímo vybízí k nějakým, aspoň minimálním úpravám. Nedělá mi problém se o auto starat (mířím tím hlavně ke korodujícím lemům a pátým dveřím Felicie). Takže asi nějakou jedna.trojku MPi 50kW... to by šlo ne?
Já bych bral buď 1.3i nebo to mpičko. Těm mpi se ale dost často ničí škrtící klapky, takže další investice a žádný rozdíl co se týče výkonu oproti 1.3i v tom znatelný není. Ale mpi se vyrábělo od konce 90.let a tak má i vyšší výbavu většinou než ty 1.3i, které je sice také občas měly, ale jen jako nadstandartní.
Felcka za 50 000 kč je moc - ve slušném stavu jsou okolo 25-30 000kč.
Samozřejmě Fábie za 60 000 se dá též sehnat ve slušném stavu - nebrat 1.2 Htp, jak jsem napsal - lépe kupovat kdo tomu rozumí, poslechne motor, projede to, jsou Fabky po důchodcích co mají málo najeto.
Pozor na bazaristy kteří Vám vychválí i totální šrot .
doplněno 08.07.12 23:28:Ještě např. . soused koupil před rokem Ford Fiesta rok 2000, najeto 105 000km,klimatizace, 4x ABG, za 23 000kč , co s tím jezdí rok denně - výměna olej+filtr (600kč) - víc do toho nedal ani korunu.To byl dobrý kup.
Ono se musí fakt chviku hledat a neunáhlit se hned u první nabídky.
Proboha,jen NE! německý předražený křápy! Co Vás to prosím napadlo,to nevidíte ty přeplněný bazary těmahle golfama,fordama,oplama a já nevím jakýma ještě dalšíma křápama,...fabijema,oktáviema a seatama konče?! Mám ze 14 již 4.vůz na LPG a jsem velice spokojen,ale nikdy to nebylo z koncernu VW /zkusil jsem to jen 3x vypůjčenými kusy od kámošů/.Rozhodně doporučuji vůz starší 10let,kde je odvedena "ještě poctivá" práce a méně elektroniky.Nový vůz ztrácí za tři roky 50% ceny a každá elektrika tam jde do háje.Dobré typy dám Honda,Volvo V60,Hyundai,Renault,Alfa Romeo-diesel.Pokud jste sportovní typ a nepotřebujete combi ani 5dv. model,je dobrou variantou Hyundai Coupé 2.0,který na LPG vezme max.10L/100km.Rodinný vůz 5dv. je velice pohodlný Honda Accord nebo menší Honda Civic,výborné jsou Renault Laguny na LPG,hlavně s motory 1.8 16V nebo pak Alfa Romeo 156 nebo 166-ale pouze diesly.Povedeným a všestranným combi je Fiat Marea combi,tady je motor lépe zpřevodován a stačí 1.6 16V na LPG /8-10L paliva/.Jsou to všechno vozy kolem rv.2000-2002,které mají pozink.karoserii a ještě stále přijatelný design,přitom nadstandartní výbavu v základu.
PS- Po přečtení těch předchozích rad: všichni Vám doporučují starou felicii-do toho bych určitě nešel,jsou to vylágrované kusy s nalítanými 250ooo km,auto je od toho aby jezdilo,ne abychom se pod tím furt plazili.Ta metoda-kup si filcku za 30 a ostatní si nech na opravy-to je trochu scestný i u tohodle auta,protože už patří jinam /na vrakáč/.A 1.zastavení fízlem znamená konec další jízdy ,s odevzdáním techničáku...máme ovšem frajery,který to ukecaj.K těm názorům na kulatý piksly z Asie-oni to ale docela povedeně obšlehli od Japonců,dali pozink kastli,takže se to až tak nese..e jako VW a spol.Hyundai Coupé je krásné sportovní auto s velikým kufrem a pohodlím pro 2osoby,jedinou závadu vidím ve větším poloměru otáčení a tím horším parkováním-i když je vůz krátký a výhled dobrý.Pro pohon LPG platí čím větší motor,tím menší spotřeba,takže shánět nějakou fábii 1.2 na LPG je volovina...Při dnešní ceně LPG 15 /J.Hradec/-17kč/litr se vyplatí i montáž nového zařízení do staršího vozu,následuje 10leté bezstarostné ježdění za poloviční cenu paliva.Na závěr přeju šťasnou ruku při výběru!
ja koupil seat ibiza 1.4 1997 za 18000kc a pohoda vymenim spotrebak rozvody neco na predni naprave a pohoda
Motory ve Feliciích stejně jako ve Favoritech vydrží hodně. Klidně i 500 000 km do GO. I elektronika těchto aut není moc složitá a je tedy i docela spolehlivá. Bohužel tyhle auta ale nemají pozinkovanou karoserii, což je velice nepříjemné a takové hezká zachovalá Felicie dokáže oreznout kolem všech kol již za 2 horské zimy. Proto pečlivě zvažovat, jaké auto si vyberete. Za cenu Felicie seženete třeba Suzuki Swift z pozinkovanou karoserií. Pokud jezdíte hodně v zimě a bydlíte na horách, tak si nákup Felicie z důvodů snadné koroze hodně promyslete, ať nemusíte za pár let dělat plechařinu. Dříve se životnost aut snižovala karoserií, dnes se jde na krácení životnosti aut celoživotními náplněmi převodovek, eletkronikou atd. Poslední, kdo má zájem na tom, aby auta vydržela 30 let jsou výrobci aut. JInak i to LPG velice doporučuju. Náklady jsou poloviční. U nás stojí LPG teď 16,50. Sice papatuju doby, kdy jsem LPG bral za 9,90 ale když se podívám na ceny benzínu a nafty, tak 16,50 je nádhera.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.