Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Citroën C5. Dobrá volba nebo sáhnout jinam?

Od: arisa odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

mám dilema. Sháním auto, které bude mít velký kufr, aby se zde dali zabudovat přepravní boxy na dva psy - německé ovčáky, přitom auto musí být 4-5ti místné. Ideálně spolehlivé auto u kterého nebudu muset nic opravovat každý víkend, přeci jen je to pro mě vždy otázka autoservisu. V týdnu převážně ježděny kratší trasy - denně kolem 20-80km, víkendy hlavně cestování po dálnici, ale potřebuji aby to bylo schopno bez újmy přejet i polňačku.

Koukala jsem co by se mi zamlouvalo a asi Citroën C5 kombi (Break), Ford Mondeo kombi atd.

Cenové omezení bohužel cca do 100.000,- auto pochopitelně co nejmladší a nejméně poruchovější, ideálně se vejít do této částky i s opravami. Příjmám názory lidí co mají s těmito vozy zkušenost nebo co jsou schopni poradit i jiný vůz, v podstatě už na konkrétní značce ani netrvám. Zatím jsem našla C5 za 80tis. 155000km najeto, ovšem přiznávám, že nevím jaký bazar je spolehlivý a kterýmu se vyhnout. Případně na co u prohlídky vozu koukat.

Klidně, pokud to lze sem dávejte odkazy na určité automobily ideálně rozumné okolí Prahy (Střední čechy).

Předem všem děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Snad máte taky nějaký svůj názor,počtěte si cars.cz/...

stirecek*
hodnocení

0x
Máte omezený rozpočet a chcete auto střední třídy?...proč? Velký kufr koupíte i v nižší střední, auto bude mladší a méně finančně náročné jak na provoz, tak údržbu. Pokud se chcete vlézt do sto tis i s počáteční investicí do vozu, pak hledejte vůz s cenovkou cca 70-80tis, ve střední třídě ještě níž.
arisa
hodnocení

Ok, jak říkám, nevyznám se v tom, mám jen určité požadavky, ale beru jakékoliv návrhy. Jste schopen poradit po jakém voze koukat, když koukat po střední třídě je nerozumné? Díky

stirecek*
Návrhy dávat nebudu poněvadž každý máme jiné priority, takže auto by si měl člověk vybrat sam. Vyzkoušet,projet a uvidíte v čem se budete cítit jako doma. Nevím jak jsou velke ty klece ale měl jsem focuse, kufr měl dost velký a hlavně nárazník v rovině s podlahu. Auto jako celek naprosto bezproblémové, stejně i motor-diesel. Třeba i peugeot je celkem bezproblémové a jejich hdi. Cenově dostupné jsou renaulty. Jestli tomu nerozumíte, nenechte si vnutit první auto v prvním bazaru a někoho zkušeného sebou. Km nezkoumejte, to není podstatné, protože trefit na nestocene auto je jako ruská ruleta. Celkový stav vozu je podstatný, proto někoho sebou.

hodnocení

0x

Jako každé novější auto má dostatek "kurvítek".Jinak třeba Xantie,což je předchůdce je ve svém věku hodnocena jako nejméně poruchový citroen,dokonce ve věku 10-11 leté dle TUV je na tom lépe než koncernové auta (okta a další!).Nejlépe je poptat se majitelů!Zkuste : citroeny.cz/... nebo zde new model : citroeny.cz/...

nebo třeba také zde : citroen-club.cz/...

doplněno 08.07.12 19:29:

P.Masoni je kolega citronář?Nebo jen uživatel?

hodnocení

0x

c5 break mám v provedení 2.0 Hdi; osobně můžu doporučit. nicméně jedná se o ojeté auto a tam to bude vždy loterie. záleží na tom, jak se k autu chovali předchozí majitelé...

inspiraci hledejte třeba tady. najdete tam spoustu nápadů a postupů, jak opravit něco za desetinu ceny požadovanou v některých servisech. najdete tam i spoustu ochotných lidiček, kteří vám rádi poradí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]