Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ložisko felicia

Od: fulllempl odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,blokuje se mi zadní pravé kolo na felicii z důvodu vadného ložiska(brzda to není-skontrolováno)

Když je ta středová matice dotáhlá tak jak má podle návodu tak to blokuje,když se povolí tak že už se viklá buben tak jde kolo volně otáčet...způsob dotahování je podle návodu,otáčet bubnem a současně dotahovat matici až nejde bubnem otáčet,poté matici povolit o 180° a dotáhnout točivým momentem 5Nm...pak má jít kolo volně otáčet a buben se nemá viklat,ale kolo po této proceduře volně otáčet nejde,přibržďuje,sice ne nějak radikálně,ale hřeje se

Otázka zní na kolik vyjde oprava v servisu nebo jestli je možné zvládnout výměnu ložisek doma bez nějakého specializovaného vybavení

Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

endyfrog*
hodnocení

0x

Ložiska vyměníte sám pokud jste trochu zručný dá se koupit celá sada kolem 500,-dle výrobce a je to kompletní doporučuji vyměnit obě strany než jen jednu a nedoporučuji kupovat levné asi polské nebo tak mne vydrželo levné asi 30 km a bylo po něm

doplněno 07.07.12 20:03:

skoda-dily.cz/...

akorude
hodnocení

0x

Zvládnete to určitě sám doma. Vyměnit stačí jen špatná strana. Určitě se nemusí měnit v páru jako např. pružiny, tlumiče atd.

Normálně se ložisko utahuje tzv. na dotyk. Takže se utáhne, povolí a znovu dotáhne jen tak na dotyk. Měnil jsem už jedno u své Felicie a zrovna jsem neměl rychle po ruce nic jiného než čínu, ale už jí tam mám cca 80tis km a stále OK. Takže bych to zase tak špatně neviděl.

fulllempl
hodnocení

Ano,tímto stylem jsem se to snažil dotáhnout,prvně větší silou,pak jsem to povolil a dotáhl že ta matka sotva držela...jenom na dotyk

Já koupím určitě nějaká kvalitnější,v čínu nemám moc důvěru

erikch*

fulllempl-no vidíte,a to je dnes Čína světovou velmocí č.1(podle většiny makroekonomických ukazatelů,mimoto "hasila" v roce 2009 krizi v USA půjčkou 1 biliónu dolarů,což si jiná země dnes prostě nemůže dovolit,protože tolik peněz ani nemá),a to nejen proto,že stále více renomovaných výrobců čehokoli přesouvá svou výrobu na jihovýchod Asie díky nejlevnějším nákladům na výrobu samotnou...Takže dnes koupíte-li cokoli,zde konkrétně ložiska třeba SKF,je velmi pravděpodobné,že stejně byla vyrobena v jížním cípu Asie...Platí se dnes už jen "značka",takový je svět v 21.století...

gumidek*
hodnocení

0x

Ložisko doporučuji SKF a dotahování 10Nm - 0nM - 5nM (na dotyk, ale bez vůle)

ondra25

Určitě doporučuji použít ložiska SKF je to nejkvalitnější výrobce na světě a dodává přímo do prvovýroby. Z vlastní zkušenosti všechny ty čínský šmejdy nebrat. Po chvíli budete měnit znova.

erikch*

ondro-a co Ruewelle..?!(německá produkce) Když už používáš výrazy jakože nejkvalitnější SKF...?!? Nebudu ti názor vyvracet,jen třeba až náhodou ve tvém okolí budou nějaké autmobilové závody(rally,do vrchu apod.)-zeptej se mechaniků,pilotů jaká pak schválně používají ložiska kol...? A SKF to nejsou,to tě mohu ubezpečit-a proč pak asi...?!?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]