Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dopis od ČKP - předvolání

Od: korida odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

přišel mi dopis s modrým pruhem od odboru dopravy - předvolání k podání vysvětlení, že jsem podezřelý ze spáchání přestupku dle paragrafu 16, ods. 1 písm b) zákona číslo 168/199 Sb. o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla

prý je dle evidence ČKP podezření, že jsem po zániku POV za škodu způsobenou provozem vozidla /2012/ neodevzdal v požadované lhůtě příslušnému organu registrační značku a osvědčení o registraci vozidla

auto jsem koupil říjen 2011, a až do prodeje jsem byl pouze v polopřevodu, v květnu 2012 jsem ho prodal

předpokládám tedy že nový majitel nezaplatil POV?

jak to mám řešit, stačí pouze předložit kupní smlouvu že jsem auto skutečně prodal? děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

laybor*
hodnocení

0x

Pokud máte kupní smlouvu - tak jim ji ukažte že nejste majitel vozu - to oni musí respektovat - měl jsem ten samý případ a mám klid.

nu*
hodnocení

0x

přestupkem není prodej auta, ale jeho nepojištění...ten kdo auto prodal Vám, pojistku zrušil, Vy jste měl uzavřít novou a zrušit jí s prodejem...nemožnost odevzdat značky do depozita jste měl nahlásit na příslušném úřadu. Tak to ukládá zákon č.168.

Dostanete pokutu.

Auto je pro někoho zbožím, ale je to zvláštní druhe zboží podléhající povinnsti registrarce, povinnému ručením, silniční dani atd...A povinnosti se musí plnit.

doplněno 12.12.12 18:31:

za období říjen 2011 - květen 2012 bude ČKP požadovat sankční poplatek

korida
hodnocení

asi jsem se špatně vyjádřil, ale já auto koupil jednu 2011 říjnovou sobotu v bazaru a hned v pondělí pojistil (pochybuju že předchozí majitel to stihl ještě ten den zrušit) a prodal ho jednu květnovou 2012 sobotu a POV rušil v průběhu následujícího týdne, takže já určitě nikomu nic platit nebudu

stačí tedy doložit smlouvu o prodeji z května?

hraje nějaký vliv to, že auto sem měl celou dobu jen v polopřevodu, tj bylo na mě odhlášené, ale už jsem ho na sebe nedohlásil?

děkuji.

nu*

nehraje, pokud jste auto "nehodlal" provozovat, neměl jste povinnost auto registrovat

Pokud je to jak píšete, stěžujte si na postup ČKP u ČNB, vše řádně doložte, napište také do kanceláře ombudsmana, včetně podkaldů, ten sice nemá ze zákona přímé pravomoci , ale může promluvit před poslanci, senátem nebo upozornit dalšíé instituce, od ČKP přes ČNB nebo MFCR, zvůli ČKP musí někdo zkrotit při novele stávajícího zákona

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]