Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alfa Romeo 156 2.4JTD nebo Peugeot 307 2.0DHI

Od: pehe odpovědí: 4 změna:

Prosím o radu jestli koupit Alfu 156 rok 1999 2.4 JTD ze spec.servisu Alfa většina věcí uděláno nebo Peugeot 307SW rok 2003 2.0HDI ...ale o voze nic nevím z Toyota salonu kde řekli že nic neví jestli bylo dělané a doporučují kontrolu ..

Moc děkuju za názory

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

Pehe ač jsem alfista (což je jasné z nicku a avataru) a mám 166 v 2,4JTD tak 156 s motorem 2,4 nedoporučuji. Né že by ten motor byl špatnej, ale na 156 je těžkej a odchází tam předek (tlumič, ramena atd.) 156 ber s 1.9 JTD

laybor*

Pětiválec JTD vyniká solidním výkonem, ale kterou máte verzi - jsou 100,103,nebo 110 kw,

Slabší verze mají sice plynulý nárust výkonu , ale nasvé si přijdete až ve vyšších otáčkách,výkonější verze nastupuje hned zkraje a s mnohem větší brutalitou , hlavní rozdíl je v použitém turbodmychydle, obě jsou VNT, ale slabší nemá aktivní regulaci plnícího tlaku,což znamená také menší spolehlivost, 103+110 jsou na tom mnohem lépe,

bohužel dvouhmoták selhává u všech,mají jen 5 rychlostí , a těžký motor se podepisuje na životnosti přední nápravy ,

ale je-li v pohodě tak ramena ,tlumiče se mění na všech vozech s větším nájezdem,

doplněno 07.07.12 10:02:

Peugeot 307 - to je 307 problémů hlavně s elektrikou.

pehe

Moc díky za názory takže myslíte že bych měl oželit výbavu a jít do Alfy? začal sem před cca8-9lety na 145, pak 146 a 156 :) takže mi to taky táhne zpět k Alfě :) ale mám už rodinu tak stále nevím :)

jimmyfloyd*

určitě bych fiata nechtěl, italové jsou možná na vzhled , ale určitě né na kvalitu. a rok 99 tak to už vůbec ne

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]