Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prasklé čelní sklo

Od: guli* odpovědí: 20 změna:

Ahoj lidičky,potřeboval bych poradit s prasklým čelním sklem. Jel jsem z ranní šichty,přítelkyně volala,že je s našima dětma u svojí mamky a že jestli chci,mám se stavit na kafčo.Tak jsem jel na kafčo,proběhl pokec a nějaký ty srandičky s dětma,potom jsme to zabalili a že pojedem dom.Přítelkyně s dětma do svojeho auta a já do svojeho,(parkoviště bylo štěrkové) přítelkyně jela přede mnou,jen jsme vyjeli na hlavní,vidím jak od jejího zadního kola letí šutr jak víčko od lahváče a přímo do prostřední spodní části předního skla.Mám tam malinkýho pavouka,ale asi 20cm prasklinu a je to dost vidět. No a jelikož nemám připojištěné čelní sklo,tak bych potřeboval radu,jak to uhradit.Jestli se "práskne" přítelkyně na pojišťovně a vezmou ji bonusy a nebo aby se jí nezvedlo pov.ručení a nebo to zatáhnout vše z vlastí kapsy. Prosím o radu a předem moc děkuji!

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

Guli, je těžké říci co bue finančně nejvýhodnější, když není jasné na jakém autě je to sklo prasklé, jaký vůz má přítelkyně a u jaké je pojišťovny. Toto je potřeba znát, páč tvrdit , že strhnou jen 5% a bude to v řádu stokoruny je nesmysl. Ono je to u pojišťoven rozdílné a taky je rozdílná výše pov.ruč. Něco jiného bude u malého obsahu a něco jiného u 3 litru.

Jste si opravdu jistý, že ten kámen odletěl od vozu přítelkyně a né od před vámi jedoucího náklaďáku?;)

doplněno 06.07.12 19:55:

No když se tohle nedej bože stane, tak je potřeba to auto předjet zastavit a slušně mu říct, že víte , že za to nemůže, ale že od jeho vozu odlétl kámen a rozbil vám přední okno. Shodou okolností se mi to taky stalo před pár lety, nebyl to sice náklaďák, ale dodávka České pošty. Tak jsem dodávku předjel pustil výstažné blikače a pomalinku začal zastavovat a ještě jsem mu z okénka ukázal aby taky zastavil. On to pochopil, zastavil, já mu řekl co se stalo, sepsali jsme formulář o nehodě a bylo. Jako napotvoru to auto zrovna řídil jeden známej. To je ,ale náhoda.

guli*
hodnocení

Mám prasklé sklo na Audi a přítelkyně Fabii s pov.ručením u České pojišťovny.

doplněno 06.07.12 18:57:

A pokud "ten kámen" odletěl od přede mnou jedoucímu náklaďáku,tak jak se potom řeší tato situace?

gumidek*
hodnocení

1x

Taky záleží, u jakého auta. Já to řešil z vlastní kapsy (po koupi jsem měl v dolním rohu od hrany ke hraně oblouček praskliny) a sklo stálo 1100,-,guma 250,- a práce 300,-. Tedy u Favorita. U Feldy je to to samé. Pojišťovnu jsem nechal být.

endyfrog*
hodnocení

0x

Zkusit nějaký servis někteří vše vyřídí přes pojištovnu třeba na někoho jiného asi za nějaký poplatek ale vyplatí se to jednou sme to tak řešily zaplatil jsem asi 500.-za nové sklo z prací sklo tenkrát stálo kolem 3000.-zkuste něco objet jinak je jasný že přítelkyně přijde o bonus a nebo najít nějakého dobrovolníka za kterým jedete a je to

hodnocení

0x
pokud se přítelkyně "práskne" může se stát, že příští platba pov. ručení bude vyšší. ale také to nemusí mít vliv - záleží na podmínkách pojišťovny. nicméně pojišťovny nerady platí pojistné plnšní mezi rodinnými příslušníky. je přítelkyně rodinný příslušník? abyste na konec nemusel čelit obvinění z pojistného podvodu... řešil bych to asi jinak...doplněno 06.07.12 18:59: erikch:rodinnýpříslušník = manžel, manželka, druh, družka, dítě, rodič a prarodič...pokud má přítelkyně stejnou adresu trv. pobytu a mají spolu děti, pak bych o incestu asi neuvažoval...
erikch*

2masoni-pokud by byla přítelkyně rodinným příslušníkem-zavánělo by to incestem,takže to asi nehrozí...a k věci-přesně jak zde bylo psáno-obejít(osobně) skloservisy a za příslušnou cenu "něco na pivko" se nechá výměna(uhrada od pojištovny) domluvit na nezávislém povinném na vás obou-zcela běžná praxe-pojištovny vydělali za rok 2011 necelých 10 miliard,takže vaše sklo je nerozhodí...

guli*
hodnocení

Máme spolu dvě děti a máme společnou adresu,ale společné příjmení nemáme,což asi u pojišťovny bude problém.

laybor*
hodnocení

0x

Klidně to můžete nahlásit na přítelkyni - přijde jen o 5 % bonusu - některé pojištovny , vyjde to o dost levněji , na starou Fábii např stoji sklo i z prací 5 500kč , na bonusu přijde o 100-200 a za rok se jí bonus zase vrátí.

doplněno 06.07.12 19:41:

TO -Ar-

proč nesmysl - to je skutečnost (vlastní )když o tom nic nevíte tak to neodsuzujte ,

samozřejmě záleží jaký má přítelkyně vyjetý bonus, ale i tak se za rok odečte 5 % naspět a je na stejné ceně.Vlastně může být jakykoliv bonus a za rok se dostane na původní cenu.

hodnocení

0x

Všechny pojišťovny tvrdili,že toto nemůže řidič ovlivnit a proto v tomto případě nebudou ubírat bonusy,zejména to tvrdila mluvčí ČP!Ale jak je to skutečně nevím,já si preventivně dal připojištění!V minulost se mi toto stalo na ibize,dost pršelo a v inkriminovaném okamžiku jelo několik nákladních aut v protisměru,já jel ve štrůdlu aut,takže hledejte kdo to byl!Nakonec jsem na místním ČSAD v emisní dílně (tam to dělali) nechal ťukanec zalepit,dal jsem tam auto a za půl hodky to bylo hotové,kdo nevěděl,ten nenašel! i když to bylo v zorném poli!Stálo to asi 600,- a byl k tomu i certifikát!

doplněno 06.07.12 19:24:

Jinak Pánové Erik a Masoni- rodinný příslušník je pro úřady jen a pouze manžel,manželka,syn,dcera, matka,otec,bratr a sestra.Nikdo jiný. nevím zda po určité době společného soužití je brán jako r.příslušník i druh či družka.

guli*
hodnocení

Tak to můžu v podstatě hodit na kohokoli,kdo jel v hroznym dešti a byl hroznej provoz a nikdo nikoho neznal a nikdy neviděl*smich*? No jo,ale co potom,jak se to řeší potom?

tesyk*

Představujete si to moc jednoduché. Vždy musíte mít pachatele a on Vám to musí přiznat. Ty doby, kda se stačilo domluvit s nějakým řidičem náklaďáku, jsou pryč. A těžko budete shánět někoho, kdo si k vůli Vám nechá utéct bonus. Jedině někdo, kdo řídí krátce a bonus nemá a nebo o něj nedávno přišel. Před měsícem jsem to řešil u auta manželky. Blbá Kia Picanto a sklo+guma+práce cca 8.000,-

erikch*

tak jsem si tak vzpomněl,známý loni podobnou situaci řešil s autobusákem MHD v Praze-za něco na pivko to nebyl problém sepsat a bylo hotovo...Zkusit někd e na autobusáku nějakého "říďu" oslovit a uvidíte...

guli*
hodnocení

Právě že si to moc jednoduše nepředstavuju,akorát potřebuju radu,jak to vyřešit co nejjednodušeji,nejlevněji atd.

hodnocení

0x

Hned pod Vaším dotazem je reklama jako kráva : Čelní sklo zdarma!

tesyk*

Prdlajs zdarma, ale z připojištění čelního skla. Slovíčko "zdarma" je chyták a divím se, že zrova vy, pane kolego, na to skočíte. NIKDO VÁM NIC ZDARMA NEDÁ.

joudic*
hodnocení

0x

no s takovouhle prasklinou jsem jeste nejmin rok jezdil, a az me stvala, okno jsem vymenil za svoje, a bez papiru to stalo 5000 ...mam zahr. auto. Sranda byla, kdyz hned mesic po oprave jsem nasel zas prasklinu od sutru, a vubec nevim kde jsem ji vzal :)

cobrak*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Stačí, když si opíšete číslo nějakého autobusu MHD a zavoláte na dispečink, že jste jel za tímto autobusem a odskočil od něho kámen a rozbil Vám sklo. Oni to vůbec neřeší a hned Vám přes pojišťovnu vyplatí peníze. Je to ověřeno.

guli*
hodnocení

A to ten autobus nemusím ani zastavovat a domlouvat se z řidičem?

cobrak*

Nemusíte, protože řeknete, že Vám prostě ujel za cestujícími, protože si Vás nevšiml přes zadek a Vy jste ho nechtěl zdržovat a dělat problémy. Nejlepší je to, zavolat na nějaký velký dopravní podnik. Třeba pražský. Tam se točí tak velké peníze za opravy strojů a autobusů a tramvají, že to s Vami nebudou vůbec řešit, protože je to pro ně zanedbatelná částka. Co máte za auto? Jestli nějaké starší, tak si normálně zajeďte na vrakoviště a tam si kupte za 300Kč nové a máte to bez běhání ;)

guli*
hodnocení

Jsem z Liberce,což by asi nebyl taky problém. (Vlastním Audi r.v.98)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]