Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výzva ČKP

Od: mik* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat, přišla mi výzva od ČKP na uhrazení příspěvku na dobu předtím než jsem koupil vůz. Nastíním Vám svou situaci...Koupil jsem vůz v odhlášce, dostal jsem navazující kupní smlouvy a plnou moc od pána nakterého byla odhlaška zapsaná. Nicméně jsem zjistil že se mi nevyplatí ho dále mít tak jsem ho prodal. Po dobu co jsem byl majitel jsem měl samozřejmě uzavřené pojištění, ale v registru jsem zapsaný nebyl. Auto jsem tedy prodal a po roce se ozvala ČKP, protože nový majitel neuzavřel pojistku. Poslal jsem jim tedy kopii kupní smlouvy a po 4 měsících konečně napsali že je to tedy v pořádku. No jo, ale peníze asi hodně chtěji, protože pro změnu otravujou na dobu před tím než jsem vůz koupil a uzavřel pojistku. Problém j e v tom že nemůžu najít kupní smlouvu. Jde mi o to jestli se dá nějak bránit v tom smyslu ať nejdřív otravují toho kdo tam byl naposledy zapsán nebo měl pojistku tak jako to dělali u mě v prním případě a pak až tamten dokáže že ho prodal tak jeli dál? Taky píšou že to zjistili na základě porovnání dat v registru vozidel a pojišťoven, jenže já v registru nikdy nebyl zapsán. Nedá se třeba bránit touto cestou? Prostě se koukli kdo to pojistil a že předtim a po to nikdo neměl, tak mu to pošlem třeba zaplatí... Jsem docela vytočenej, vůbec bych se nedivil kdyby to poslali oběma a čekali kdo zaplatí. Smlouvu se snažím sehnat ale zatím se nikdo neozval a lhůta se kvapem blíží. Děkuji za všechyn odpovědi, názory a zkušenosti.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nezbývá než doložit vlastnctví (pohledejte,je zde k tomuto hodně!) ,přece nebudete platit za dobu kdy jste auto nevlastnil!A smlouva NEMUSÍ být písemná!stačí i ústní!

mik*
hodnocení

No už jsem pročetl hodně...vím že stačí ústní ale netušim jak jim tohle doložim, už vidím jak se s tím spokojí...

erikch*

ČKP "neakceptuje" ani písemnou-takže to není o smlouvě,ale řekněme spíš o tom,kdo které straně "víc vyhrožuje" soudy apod. "Doplnit" si kupní smlouvu není při troše invence problém-no a ve chvíli,kdy jí máte v ruce(našla se mrška jedna),tak tradá,bubáky s vašim nejdražším možným právním zástupcem na setkání u soudu s jejich právníkem zaslat ČKP v té jejich lhůtě(30dní)...,a uvidíte,a když nepovolí,tak fakt navštívit renomovaného(nepřímá úměra pro velmi drahého)právníka-i on si rád vydělá...

mik*
hodnocení

No tak mi na infolince, kdyz jsem jim rekl ze jsem majitel nebyl, v registru nejsem (bylo v poloprevodu odhlaseno na nekoho jineho) a kupku nemam pac za a) muze byt ustni a za b) ji nemusim schovavat, rekli ze si mam nechat udelat vypis z registru na sve jmeno ze jsem nebyl majitelem. Uz jsem se na tohle na registru ptal driv ale rekli mi ze na vuz mi vypis neudelaj pac jsem nebyl nikde uredne zapsan jako majitel a uveden v technicaku..a ze na jmeno mi to taky nedaj protoze jsem nikdy zadne auto nemel a nemuzou mi prej dat papir ze jsem nikdy nic nemel no a jeste asi pred trema dnama mi rekli ze takvoy vypisy uz ani davat nemuzou protoze CKP ma mit pristup k datum. Coz mi v CKP popreli...tak nejak nevim co s tim? Kdo si ze me dela pr...l?=D Jinak by me zajmalo kde CKP bere teda ty udaje z registru vozidel kdyz rikaj ze tam pristup nemaj.=D

Napsal bych jim ostrý dopis s tím že nemají na platbu nárok z důvodu Vašeho nevlastnictví MV na což Vy nemáte právo kontrolovat,ale CKP ano viz odkaz : aukro.cz/... Přečtěte si zejména předposlední příspěvek i zde odpovídajícího p.Milana Cukráře!

To Erikch-jakto,že neakceptuje? Já mám zkušenost že AKCEPTUJE!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]