Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mějme situaci kdy na registrační značku svého motocyklu nalepím nějakou malou samolepku nebo fixou napíši své jméno, tak, že nebude omezena čitelnost čísla na této registrační značce. Zajímalo by mne, zda-li se provozem vozidla s takovouto "vylepšenou" RZ dopouštím nějakého protiprávního jednání. Pokud myslíte že ano, prosím odkaz na příslušný odstavec zákona, který toto upravuje.
Pokud vím, tak zákon říká něco v tom smyslu, že do okolí RZ je zakázáno umisťovat cokoli, co by snížilo její čitelnost.
V mém případě jde o to, že jsem si nalepil kulatou samolepku do vylisovaného místa pro samolepku o kontrole emisí, kterou na motocyklu pochopitelně nemám, na RZ mám však předlisovaná kruhová místa pro známku STK i měření emisí.
Způsob umístění tabulky registrační značky na vozidle (K § 7 odst. 4 a § 79 odst. 1 a 5 zákona)
(2) Tabulka registrační značky musí být na vozidlo umístěna svojí spodní hranou dole a přibližně vodorovně k vozovce. Na tabulku registrační značky ani do její těsné blízkosti nesmí být umístěny žádné nápisy nebo vyobrazení, které by narušily její čitelnost nebo rozlišovací schopnost, pokud není v této vyhlášce nebo zvláštním právním předpisu stanoveno jinak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.