Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěl bych si u svého postaršího zahradního traktůrku udělal startování na tlačítko. Protože teď když pokaždé chci nastartovat, tak musím vzít startovací kabely a nastartovat to pomocí nich.
Teď bych si chtěl dát baterku přímo do traktůrku (asi tam někdy byla, je tam na ni místo) a startovat to pomocí tlačítka. Ale nevím jaké koupit tlačítko, když při startování jsou velké proudy a asi každé tlačítko to nevydrží.
Mohli by jste mi poradit jaké by bylo vhodné, nebo jestli to vůbec jde udělat.
stačí klasické startovací tlačítko, stojí cca 80 kč dá se koupit takřka kdekoliv, zádný extra prod tam nejde jde tam jen 12 v pokud se jedná o sekací zahradní traktor, taková tlačítka bývají třeba u zetor 7011 co mám já. pokud tam máte vyvedené dráty nebude to jistě žádný problem ho napojit
Určitě to udělat lze, ovšem tlačítko musí být dimenzované na poměrně velký proud, který cívkou starteru protéká...
Vy nemáte starter se stykačem, tedy s pomocnou cívkou? Abych se přiznal, takový startér jsem ještě neviděl. A tou pomocnou cívkou už zas tak velký proud neteče. Používá se buď hlavice T6 s tlačítkem, lze použít starou spínací skříňku od oktávky apod.
Můj startét není se stykaček, tedy ani s pomocnou cívkou. Je to obyčejný váleček, ze kterého vyjíždí ozubené kolo a to rovnou roztáčí magneto. Je to historický kousek
Tak to je starter system Bendix,použil bych startovací rele z nějakého motocyklu atv-moto-shop.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.