Nejste přihlášen/a.
Mám Passat 2004, 1.9 TDi 96 kw a zajímalo by mě, když má v nádrži asi 8 litrů, kolik vody by se do toho muselo nalít, aby něco odešlo?
Sice nechápu důvod tohoto počínání, ale vodou se motro nezničí. Na vodu to prostě nepojede. Daleko účinější na oddělání diselu je dát do nádrže benzín, přilít cukerný roztok a prach z litiny do oleje taky udělá své.
Proč to ,ale dělat ať vám udělal někdo cokoli, to auto za to nemůže.
Čerpadlo ani vstřiky se neoddělají, páč než by se stačily zadrbat tak už to dávno nepojede. Jediné co docilíte vodou je, že donutíte nechat vyčistit palivovou soustavu a pak to zase normálně pojede. Klidně tam nalejte kanystr je to jedno. Víčko od PET je jako když plivne, to ani podávací čerpadlo nenasaje. Dokonce i kdyby se podařilo podávacímu čerpadlu ten drtek nasát, do vysokotlakého čerpadla se nedostane, zůstane v palivovém filtru.
Na vodu to nepojede, protože se oddělá čerpadlo nebo vštřiky a ty u takovýho starýho auta už nikdo z rodiny investovat nebude. Takže by mě zajímalo kolik tak vody stačí na oddělání?
Čerpadlo se naftou chladí a maže. Hned tak to nebude. Momentálně je namazané a voda ho zadře až při dlouhodobém chodu a pokud neběží motor, tak jen při otočení klíčkem cucne a čeká. Motor nenastartuje (na vodu nejede) a palivo stále čeká, dokud neopadne do nádrže zpět a to trvá někdy i 5 minut.
Co nejvíce, ale aby motor běžel. Ho nastartuj a do nádrže přilévej vodu po troškách. Chce to trefit, aby běžel co nejdéle. Pokud přelejěš, tak zdechne, ale čerpadlo může být stále fungující. Pak stačí vypustit nádrž a znovu dát naftu a zase běží.
Benzín ho odmastí (nafta totíž maže) a smrt je jistější i pro čerpadlo.
doplněno 03.07.12 23:34:pepr: Až si ho oddělá, tak stejně bude odkázán na pěší chůzi nebo kolo (aspoň něco pro zdraví)
Voda se dá svezt na špatnou naftu a na hajzla pumpaře, co? To v případě benzínu by šlo dost těžko, co?
Až si chlapečku koupíš auto za svoje, tak si tak si tam třeba nakálej.
Do té doby buď rád, že si vozíš pr..l zadarmo .
Zadarmo? Kdo v tom má jezdit je to starý auto, akorát si připadám jako nuzák, když v tom jezdím, protože takový auta stejného roku výroby mají nízkou hodnotu...
Nevím, ale zdá se mi zvolený způsob řešení krajně infatilní.
Předpokládám, že auto není vaše. Vlastník vaši žádost o nákup nového vozidla negoval, a vzápětí jste se rozhodl pro toto řešení.
Pokud si může vaše "familie" vyhodit 70-90 000 Kč z okna, mluví to za vše.
Auto je napsané na mě, ale když se s autem něco stane, bude nové, takže to potřebuji vyřešit a 70-90.000,- není dnes skoro nic...
"70-90.000,- není dnes skoro nic..."
Proč to neřeknete osobě, která by vám koupila auto nové? Pokud váš názor sdílí, problém by to nebyl
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.