Nejste přihlášen/a.
Zajimalo by mě, jestli svička haže jiskry jen při nastartovani nebo po celou dobu co jedu.. Diky ![]()
Samozřejmě po celou dobu co jedete, většinou každou druhou otáčku motoru. Bez jiskry by benzínová směs neměla od čeho chytit a motor by se zastavil. Stejně jako když vypnete zapalování - tím právě vypnete jiskry na svíčkách.
doplněno 03.07.12 23:26: Are, souhlasím a ten rejpanec beru. ![]()
![]()
Akorát je mi trošku líto tazatele, asi v tom teď bude mít trošku ještě větší hokej... ![]()
Lukáši
doplněno 03.07.12 23:20: Hope, "Bez jiskry by benzínová směs neměla od čeho chytit a motor by se zastavil " kdybych chtěl rejpnout, tak bych řekl, že nemáš vůbec pravdu. Co takhle chudá směs a samozápaly ![]()
Zapalovací svíčka u benzínových (zážehových) motorů hází jiskru, pokud je zapnuté zapalování a motor se točí. Neplést si se žhavící svíčkou u naftových (vznětových) motorů, kde má svíčka zcela jinou funkci a je v provozu jen těsně před nastartováním (ta ovšem jiskru nehází vůbec, ale předehřívá spalovací prostor před startem).
Podle některých dotazů se ani za základní škole neučí vůbec nic...
V tomhle dotazu však nevíme, jestli nejde třeba o nadějného budoucího automechanika z 1. stupně základní školy...
Technika se skutečně neučí. Zažil jsem to takto i já. A to jsme měli ve třídě autoškoly spostu učiva na zdi a rozdělaný Fávo motor
. Nikoho to nezajímalo obzvláš baby, které spěchali k děckám a na praktice pouštěli spojku, že motor zatrhal celým autem (měli jsme nafťáky). A zdravověda probíhala videem na TV
.
Realita, přitom cena autoškol stoupla a teď chtějí zavádět psychotesty na B při neúspěšné zkoušce. Místo toho, aby pořádně vše učili
doplněno 03.07.12 23:45:K te jiskře:
Začíná házet při startování, aby chytl motor a pak háže pocelou dobu,co motor běží. Ona ho totiž pohání ![]()
Motor se zhasne tak, že přestane dávat jiskru (vypne se napětí do cívky,. která jiskru vyrábí)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.