Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik bodových svárů - ŠKODA Citigo

Od: asa odpovědí: 10 změna:

Kolik bodových svárů je na karoserii vozu ŠKODA Citigo?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarda3*
hodnocení

0x

Moc jich nebude, dnes se hodne pouziva lepeni a svarovani laserem.

erikch*
hodnocení

0x

laser (YAG) je tzv.dotvářecí technologie svařování-bodovka (MIG) je stejně používaná -laser svařuje rychlostí 2m/min,ale stejně je zapotřebí karoserii "zbodovat" a na Citigou jich může být v řádech desitek(250 celkem)

asa
hodnocení

Já mám na výběr ze tří možností a vůbec nevim..Tady jsou ty možnosti: 363, 3 638 nebo 36 383.Mohl by jsi mi poradit?Děkuji

erikch*

viděl bych to na první možnost-přes tři tisíce b.svárů by znamenalo strávení auta na lince asi 30 minut-a to by Škodovka klekla,musejí to mastit(čas jsou peníze)...

jarda3*

No tech robotu tam muzou mit vic, nevim... Ale taky bych tipnul to nejnizsi cislo co jsem videl kousky karoserii na zkousky, tak to je fakt hodne lepene a jen lehce posvarovane... Zas je treba u sloupku a tak vic vrstev. Ta treti moznost je kazdopadne nesmysl.

jimmyfloyd*

právě dneska jsem si dával nové repro do dveří a počítal jsem si je u superba r,2011 a bylo jich 25 (co jsem viděl ) takže to odhaduji na tu prostřední možnost ..

jimmyfloyd*

a když se podívám na youtube na výrobu yeti i superba tak ty bodovky jedou jako oživot, takže ty necelé 4000

hodnocení

0x

Karoserie průměrného osobní automobilu je v dnešní době posvařována 3-6 tisíci bodovými svarami.

Kompletní bodyshell - rám vozu bez dveří a pohledových částí se obvykle skládá z 300-400 jednotlivých lisovaných dílů.

Nesvařuje se samozřejmě vše najednou, ale kompletují se postupně stále větší podstestavy.

Na finálním svařování obvykle pracují na jednom shellu až 4 roboty najednou. Nepracují nijak rychle, protože se do jednoho celku spojuje složitá 3D konstrukce, takže hodně času zabere manipulace ramena, nicméně obecně vzato je automatizované bodové svařování vysoce produktivní, kdy se počty svarů mohou pohybovat až ve stovkach za minutu.

ar*

*hej* Návrat ztraceného syna aneb vystoupení z ilegality *ua*

robinocz
hodnocení

0x

skolahostivar.cz/...
Tam se píše: V závislosti na velikosti vozu se na karoserii vyskytuje 3000 až 5500 bodových svarů.
Takže správná odpověď nejspíš bude 3638 :) Už to jdu zadat, a třeba se tam v Praze potkáme :P

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]