Nejste přihlášen/a.
dobry den, mužete mi poradit? před 2ma lety sem koupil automobil ktery sem užival asi 14 dni. ( klekl ) motor. Auto sem nechal v polopřevodu na mně ale prodal jsem ho někomu na nahradní dily. bohužel človek kteremu sem mu ho prodal mně řekl že vyřidi všechny formality auto zruší atd atd... nedavno mně přišla složenka od združení pojistitelu že auto neni pojišteně a samozrejmne je porad v polo převodu na mně.. co mám ted delat jak mam auto zrušit ( papirove aby nebylo v polopřevodu na mně?
Míro, polžím otázky a vy si odpovězte:
jste vlastníkem když jste vozidlo prodal?
musíte platit pojištění když nejste vlastník?
musí být pojištění, když vozidlo není provozováno?
Pokud nemá kupni smlouvu popřípadě fakturu podepsannou človekem který mu to prodal na náhradní díly je stále "NOVÝM" majitelem Mírá a to nikoho nezajima, že to prodal, pokud by se nekde stala nehoda s timto autem a řidič utekl tak podle čisel vin a motru a td by šli za mirkem a ten se boužel nemá jak prokázat že auto prodal
Auto musí být pojištěný pokud není v DEPOZITU a nebo vyřazeno z registru a to v tomdle případě není...
v tom připadě by riskoval exekucia tydle jebárny pokud by pak na to nekdo přišel, nedejbože že by to auto nekde jezdilo a nekoho zabilo nebylo to pojištěný atd atd.. a pokud zná toho člověka totožnost,ví o něm veci potřené k dohledání tak at s nim sepíše nějak tu smlouvu zpětně a zavře pojištovne hubu.. ale podle mého názoru to auto prodal nekomu přes inzerát a a ni nevý komu to je potom těžké
už mi nejde o těch "par korun " co po mně chce ČKP ale o to jak to auto ted zrušit... jak odlhasti nebo pokud možno jak to udelat aby nebylo napsane na mně... a to je těžké když nemam ani žadny doklad... na pojistovně mi řekly že je taky možnost toho že auto bylo ukradeno... jak se na mně budou asi divat když jim řeknu že auto mně před 2 ma lety ukradly ale nerešil sem to protože auto mnělo hodnotu par kč atd atd...
napiš ČKP že Tě i s autem unesli marťané a nic si nepamatuješ, probral jsi se ráno v posteli a auto bylo fuč, pokud jd eo evidenční úkony,. ty jsi měl a mohl udělat když jsi měl auto, teď bys musel na sebe auto přihlásit, a pak odhlásit na prodávajícího...a k tomu nejsi schopen splnit zákonné podmínky, takže máš smůlu...není co radir, jen trvat na tom, jak to vše bylo..auto jsi prodal a basta...a smlouva může být i ustní
Pokud jde o evidenční zápis v reguistru, uvědom si že když je auto odhlášené na Tebe, neznaneá to, že je na Tebe PŘIHLÁŠENÉ, jak lživě tvrdí ČKP...Ty si neumíš v klidu a pozorně přečíst ty 3 body, které ti klade za vinu ČKP?
Odhlášku dělá dřívější majitel,takže Ty jsi na úřadu nikdy nebyl, aby jsi se přihlásil, tam byl dřívější majitel.
Odhláška "NA" neznamené že je auto registrováno na Tebe...jen je něco avizováno, ...kdybys před 2 lety přišel na úřad a nechal se zapsat do registru, byl bys tam...k tomu bys musel podat přihlášku, předložit evidenčku, pojistku atd ...ale Tys tam NIKDY NEBYL...už to chápeš? Auto jsi mohl pojistit, a hned obratem prodat dál, bylo to tvoje auto, a TY JSI SE ROZHODL, ŽE TOTO AUTO NEBUDEŠ PROVOZOVAT, PROTO SI ANI NIKDY NEMĚL POVINNOST TOTO AUTO NA SEBE PŘIHLÁSIT.
A PRODANÉ AUTO NEMUSÍŠ MÍT POJIŠTĚNÉ. nENÍ V REGISTRU NA tVÉ JMÉNO, AUTO NEMÁŠ A NEPTOVOZUJE, OBRATEM SI JEJ PRODAL.
tAK SNAD UŽ JSME PŘESTANEŠ PSÁT KRAVINY A BUDEŠ SE VĚNOVAT JEDNÉ VYČERPÁVAJÍCÍ ODPOVĚDI PRO čkp...ZÁVĚREM JE MŮŽEŠ VYZVAT K TOMU ABY SVÁ LŽIVÁ TVRZENÍ PROKÁZALA VÝPISEM Z REGISTRU VOZTIDEL U SOUDU
čkp LŽE A OJEBÁVÁ A JDE JÍ JEN O TVÉ PENÍZE...
alfou omegou je kupní smlouva-pokud jí s tím človíčkem máte,není problém-smlouva je dle zákona tím jediným,čím deklarujete nabytí a pozbytí auta(ne zápis v registru)...A pokud jí nemáte-bylo by dobré nějakou "najít"..(mrkněte onchodní,živnostenský rejstřík)-kopii se znečitelněnými údaji(krom jména-jinak zák.ochranu os.údajů) zaslat případně ČKP-a to opakovaně-to jejich:"toto nelze akceptovat" je už zprofanované a i ČKP spadá pod českou legislativu(často se ale tváří,že je nad...)
Proč lidi věří cIzím více než sobě? A jak to mohl vyřídit, ten člověk? A co kupní smlouva, jest?
no jde o to že ten človek vlastne s tim nic neudelal... auto si asi rozebral a papiry hodil do koše... mne bylo tenkrat 18 let... nevedel jsem nic ... ted nemam ani papiry ani spz a kupni smlouvu bohužel taky nemam... a auto je porad v tom polopřeovdu na mně.. řešil sjem to na našem uřadě ale řekly mi že auto je v převodu kdesi v čechách... prakticky sem udelal chybu ja že sem to na sebe nepřevedl a prodal nekomu dalšimu... nevím co ted s tím mam delat
je to blbost mladýho člověka to se dá uznat, nejlepší je při takovém to prodeji, to dostat na eko zrušení (známy na vrakovišti) a auto si doma nechat bez papíru potom teprve auto s vybroušenýma čislama motoru a karoserie prodat na náhradní díly a je jedno komu le prodat auto který je na mě napsaný je boužel blbost, a ted budeš horko těžko dokazovat že auto nemáš
máš aspon nějaký papíry od vozidla? technický prukaz atd? jestli jo dojdi z par korunama na vrakoviště aby ti napsaly eko zrušení se zpětnou platností až to budeš mít tak dojdi na dopravák že si z dlouhodobé nemoci se nemohl dostavit dříve aby ho vyřadily z registzru pak s těma všema papírama zajdi na pojištovnu a bude to vřízeno
kamar to udělal taky a pak takle postupoval a to mu je 30 , takže by ti to mělo doufám pomoct
bohužel nemam od vozidla nic... leda zajit nejak na uřad a vyžadat si duplikat... na uřade mne rekly že auto je v pořevodu na mně. a puvodni majitel je ale někde z čech... a ja jsem z moravy. takže bych musel jet na uřad to řešít asi tam...
no myslim že pro duplikát velkýho techničáku je potřeba malý techničak ten ale předpokládám taky nemáte jedině ještě zajit na pojištovnu aby vám dali veškere informace o tom autáku a skusit sehnat nějaký prázdný velký techničkáky a dopsat to vše, ale to bych ti radil už nezákonné věci což nechci.. promin ale s timdle si rady už nevím bez jakkýho koliv podkladu je toto těžký, jedině to zaplatit a a dát u tý pojištovny výpoved ale osobně bych měl strach že nekde jezdí nějakej jinej auták na tvoje identifikační čísla
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.