Nejste přihlášen/a.
Zdravím
Mám auto škoda felicia rok 1996 je v polopřevodu tedy odhlášené na mojí osobu ,eko daň není zaplacená.
Na autě jsem v posledních dvou měsících dělal novou spojku,výfuk, kupoval zadní páté dveře a ještě nějaké drobnosti. Ale opět se mi tam vysipali další věci a je nepojízdné ,sice né moc drahé ale je to každý měsíc minimálně 3x.
Nyní jsem byl měsíc v německu a auto mě mezitím vykradli a bohužel i velký TP který jsem měl já vůl v kastlíku. Rozhodl jsem se auta zbavit ale otázka je zda ho prodat či sešrotovat.
Když ho budu chtít odtáhnout na nějaké šrotoviště a ekologicky zlikvidovat platí se eko poplatek , nebo je to zdarma?
to jsi skoro v prdeli chlape, pokud máš kupní smlouvu a malej techničák, muíš si vyběhat nahradíí velkej, potom uto u známího na vrakovišti vypsat ekolikvidaci, dojit do registru vozidel ho nechat vyřadit, a pak si auto prodej na náhradní díly, nebo si ho rezeber do železa to je tvoje vec le nikomu ho neprodávaj že ekolikvidaci zajistí a takovýhle kraviny nikomu neveř aždej si to rozebere a na tebe se vysere
takže si to musíš vyběht, škoda toho techničáku kdyby tam nebyl bylo by to jednodušší o to vyběháni velkýho techničáku..
zbavit se vraku jde vcelku efektivně a hlavně efektně-a to zcela jednoduše díky kupní smlouvě na...(kupujícím je třeba nějaký asijský obchodník,nejen s marihuanou-viz.obchodní,živn.rejstřík) auto jako takové odstrojte plasty z kabiny a vysklete-dostanete nějakých 5,-kč/kg(jinak tak jak je jen 1,5 až 2,-kč/kg)-jen si ptro vaši jistotu před odvozem do kovošrotu vyřízněte flexou praporek s VINem a odloubněte štítky a značky-tak máte jistotu,že se už nikdy nikde neobjeví a při případném pozdravu od ČKP odešlete kopii oné kupní smlouvy a nashledanou(i přes jejich okřídlené:"toto nelze akceptovat" je kupní smlouva zákonnou-narozdíl od doměnek ČKP) a nestojí vás to ani ká,jen jedno odpolko rychloodstrojovačka (což za víc jak 1000,- asi stojí)...Je to již praxí ověřená metoda účinné likvidace nepotřebného auta(včetně dotírání ČKP-ale přes kupní smlouvu vlak nejede)
Chlapy rozhodl jsem se že si auto nechám právě ho dávám do kupy abych s ním mohl na STK ...ALE , potřeboval bych přesnej návod jak si vyběhat kopii velkýho TP ...bude nějakej problém když v malým tp nemam svoje jméno? když mam to auto ještě furt v polopřevodu...díky
dalo by se říci,že vcelku nepřekonatelný-stát bude chtít prachy(5000,-),takže bud zaplatíte a dohlásíte s duplikátem TP,který vám vystaví(v systému jsou ona data-TP vychází ze systému,registru)nebo se tomu dá vyhnout třeba přes ZTP-je otázkou zda to má všechno smysl u Feldy 96,do které ještě navíc na "znovuzprovoznění" budete sypat x tisíc...
doplněno 05.07.12 11:15:a ještě je taky otázkou zda se vůbec státu,resp.Min.dopravy "povede" rozdýchat nový systém,který není ani účetním,ale výrobním (IMIS vychází z výrobního IFS)...to se ukáže příští týden a upřímně se docela těším na ty výmluvy,že tohleto a tamto-protože podle slov kámoše(fakt machr přes IT),kterej to sleduje-to bude vcelku úlet...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.