Nejste přihlášen/a.
Mám na Mondeu bezúdržbový akumulátor o kapacitě 74 Ah. Je na něm stavoznak a k jeho barvám tato legenda :
Green - OK
Clear - Replace
Black - Recharge
Nyní je stavoznak čirý (stříbrný) a akumulátor startuje dobře. Znamená to snad, že akumulátor najednou "odejde" a já zůstanu někde stát? Nebo bude chodit dokud bude venku teplo a s příchodem zimy exne? Mám už shánět nový akumulátor? Má s tím někdo zkušenost?
Clear indikuje, že hladina aku klesla. Je tam kuličkový hustoměr a pokud hladina v článku nedosahuje na správnou mez, indikace nefunguje. Akumulátor ovšem funguje, jen už nemá tak velkou kapacitu, protože desky nejsou zcela potopeny v elektrolytu.
cezeta487.ic.cz/... Tady je pěkně vidět ten hustoměr
Pokud se bude hlídat voltmetrem a občas dobíjet, pokud se moc nejezdí, tak může vydržet i zimu.
doplněno 02.07.12 16:23:Dolít destilkou by nešel? Indikátory jsem vždy viděl jako součást jedné dolévací zátky článku, takže šel vyšroubovat jako zátka. Pak by zase měřil.
doplněno 02.07.12 16:24:Aha, bezúdržbový, tak nic
doplněno 02.07.12 18:24: to aloisb: Dobrý nápad, kde máte hodnocení? Nemohu klinout na ohodnotit ...
Aha, jste tazatel, už mi asi z toho vedra jeblo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.