Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.potřebuji poradit.V pátek navečít mi žena u nás v obci bourala.Jela po dlouhé době sama a byla tak opatrná ,že jela tak po kraji že vzala pravým kolem obrubu trubky od kanálu tak nešikovně ,že ji to hodilo na levej bok.Auto má pravý přední kolo zaražený do podběhu,levá přišla o zrcátko a nejdou křížem otevřít dveře + airbagy venku.Jelikož to na kanálu odneslo akorát pár cihel což spraví kolečko betonu a chvilka práce.Hodlám se dohodnout se starostou že to spravim,tak jsem ani nevolal policajty.Akorát když mi to odtáhla odtahovka do servisu,byl už večír ,tak tam byla akorát nějaká služba a ten řikal že to bude možná na odpis.Já teda nejsem znalec a tak strašný mi to nepřišlo.Myslíte že budu muset kvuli havarijnímu pojištění jestli to teda přesáhne 150 000kč volat dodatečně policii?Případně uvítam každou radu jak postupovat.Děkuji
Dobrý den. Vaše žena měla zavolat PČR hned po události, protože došlo k poškození majetku obce, pokud to dobře chápu. Ale být Vámi, tak hned v pondělí ráno mažu na radnici a domluvím se se starostou a hned to opravím, protože by Vaše žena mohla jako viník nehody mít problémy. Pokud chápu Váš dotaz, tak si myslíte, že do škody, která nepřesáhne 100 000Kč, není nutné volat policii. Ano, to proto, protože kdejakej jouda na vesnici nedá přednost a narazí do protijedoucího auta a urazí mu zrcátko a praskne mu světlo. Tudíž nehoda se sice stala, ale škoda je 500 Kč a tak si mezi sebou sepíší papíry, jeden dá druhému do ruky nebo poštou 500Kč a je to vyřízené a polcie nemusí zbytečně vyjíždět. Pokud ale škoda přesáhne 100 000Kč, měla by se PČR volat. Ale. Kdo dokáže odhadnout, zda škoda opravdu přesáhla 100 000Kč? To je jen na Vás, jestli to dokážete odhadnout. A volá se jen proto, protože je to přeci jen škoda závažná a 100 000Kč není málo a když vznikne po nehodě a v budoucnu mezi řidiči nehody hádka, tak to mají zaprotokolované policií. Takže Vaše žena neměla volat PČR kvůli škodě, která Vás bude stát 150 000Kč, ale proto, že poškodila majetek obce. To, že Vás to vyjde v servisu na opravách 150 000Kč, nikoho nezajímá. Ale nehrotil bych to a zašel za starostou a domluvil se na opravě na Vaše náklady. Ale pro příště, vždy volat PČR, abyste měl něco v ruce. Platí to i u toho zrcátka.
Díky za radu.Tak starostou už jsem dohodlej a kanál jsem ted dozdil.Takže jestli jsem to dobře pochopil,tak pojištovně je jedno jaká je škoda a ty policajti by byli třeba spíš kvuli tomu kdybych se nemohl dohodnout s tím komu jsem způsobil škodu.
Policie se volá vždy pkd škoda přesáhne 100 000kč nebo při zranění či úmrtí účastníků ,nebo vzniknula-li škoda na majetku třetí osoby!
doplněno 02.07.12 07:16:To cobrak-neměla.Takhle vznikla na kanálu zanedbatelná škoda a na autě větší,která by se z příjezdem PČR ještě navýšila o pokutu!
je tu naštěstí(a neštěstí zároven) vcelku velký prostor pro odhad-málokdo je schopen kvalifikovaného odhadu výše škody-tím spíš,že ve chvíli "šoku" po události není jedinec schopen racionálních úvah atd.atd...Mimoto způsobená škoda třetí osobě-"přizdvihlý" poklopkanálu vaše paní nepovažovala za vzniklou škodu(třeba)-prostě vše se dá nějak okecat,víte jak to myslím...Tak at to dopadne...!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.