Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

CKP vs pojištění 1 měsíc

Od: brouk* odpovědí: 10 změna:

Jsem povinný,jak mě ČKP oznámila dopisem?Chtějí po mě 12 000 jen proto,že jsem cizí auto pojistil na nejkratší dobu 1 měsíc,protože jsem ho měl v úmyslu koupit a dopravit do místa mého bydliště..Takže jsem ho před odjezdem na místo,kde se auto nacházelo k prodeji,pojistil a pak jsem po prohlídce tohoto krámu od koupi odstoupil a již jsem nikdy auto neviděl.Na pojistku jsem uvedl,že jsem pojistník ale ne majitel.

výtka
Upozornění od sys hejkal 30. 06. 2012 13:47:24
Bylo nutné napsat předmět otázky těmito slovy? pro příště!

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarda3*
hodnocení

2x

Proste jim napsat ze nejste ani jste nikdy nebyl majitel ani provozovatel a tim padem nebylo vasi povinnosti auto pojistit. Dokazovat, ze neco neni, je pitomost, takze dal bych je jen odkazal na pripadne soudni reseni pokud nedaji pokoj. Maji vychazet z registru a ne z toho, ze nekdo neco omylem pojisti a navic je to takto krive obvineni.

brouk*
hodnocení

Ano,taky si myslím,že dokazovat něco,co není jsou praktiky jak za Hitlera,když tu byli skopčáci!Díky za odpovědi

endyfrog*
hodnocení

0x

Musíte CKP prokázat že jste vozidlo neprovozoval pokud máte možnost kopiji TP nebo smlouvu na které je že jste odstoupil tudíš nejste majitelem vysvětlit pojištovně že to bylo tak jak píšete a problém je vyřešen majitel auta je jistě někdo jiný

brouk*
hodnocení

Nemám nic,přece nebudu psát nějakou smlouvu,že jsem od koupi odstoupil.žádná smlouva nebyla,když jsem auto po prohlídce nekoupil a mazal jsem hned vlakem domů.

au1

příště nepojišťovat předem, domluvit se s prodávajícím, že vám na cestu domů půjčí zelenou kartu, a on pak zruší pojistku až další den. Tak to dělám já, již několikrát...

brouk*
hodnocení

No dobrá.Ale nechápu tu jejich oraženost a drzost něco takového vyžadovat,když si snadno mohou zjistit v registru,kdo je majitel nebo provozovatel.To opravdu zdravý rozum nebere,čeho je schopna organizace nebo společnost v Čechách.Soudní spor snad podle logiky nikdy nemohou vyhrát,nebo ano?

endyfrog*

Jak píši pokud teda nemáte nic napište jim prostě to co píšete zde určitě domluva snima bude.Vy se musíte bránit nebo chcete platit?

doplněno 30.06.12 14:06:

Soudní spor samozřejmně musíte vyhrát ale k tomu nedojde prostě tam napište a musí to smétct ze stolu tím to končí přečtěte si mnoho článků v sekci AUTO MOTO

lll*
hodnocení

0x

TADY se podívejte jak jsem postupoval já v podobné situaci. Taky jsem nebyl ani majitelem ani provozovatelem.

nu*
hodnocení

0x

já vím o člověku který auto v pátek dopoledne pojistil, protože si ho zběžně prohlédl v bazaru a odpoledne s ním chtěl odjet, po zapacení, když přišel odpoledne s penězi udělal ještě zkušebníá jízdu,auto mu kilometr od bazaru chcíplo a on to nakonec nekoupil...pojistku zrušil v pondělí, protože byl pátek a on spěchal na chatu, auto pak stálo v bazaru nepojištěné další měsíce a jeho obeslala ČKP...

A co by měl komu perokaztovat? Auto nidky nevlastnil, auto nebylo nikdy vedeno v registru na jeho jméno...

Nechal a bych to dojít až k soudu

hodnocení

0x

Brouku, jednoduché,

napíšete jim do databáze, " Nikdy jsem toto vozidlo nevlastnil".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]