Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řidičák na cestu do HR

Od: petrmondeomk4 odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

chci se jet mrknout do Chorvatska, je mi teprve 18 let, tak se raději ptám, zda někde není problém, že požadují staří např. 21 let? V Rakousku to je bez problému, tam jezdím pořád, ale ostatní státy nevím. V EU pravděpodobně problém nebude, ale co HR? Díky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Řidiči do 24 let mají omezení rychlosti a řidiči s řidičákem mladším 2 let taky - viz aba.cz/...

cockpunk*

Jo a je tam taky omezení výkonu jen do 75kW.

petrmondeomkiv
hodnocení

Skutečně? - je to někde černé na bílém? Měnilo by to podstatně situaci, jelikož pokud pojedu, jedu s autem 147 kW (chiplé na 176 kW...ale to v papírech samo není). Díky.

cockpunk*

No někde na netu jsem to četl tohle omezení.

Jinak co se týče výbavy tak jarda3 myslím nemá zas až tak pravdu, právěže vy se musíte podřídit předpisům té dané země ne? Alespoň do teď jsem si to myslel. Když Vás pojede 5 do Rakouska musíte mít v autě 5 reflexních vest, když do Francie musíte mít v autě alkoholtester - taky chystaná novinka.

a při cestě do anglie si přemontujete volant na levou stranu... ne, to byl vtip a ohledně povinné výbavy s vámi budu souhlasitpro tazatele jsem našel překlad z jedné diskuse. zdroj by mělo být chorvatské ministerstvo...Drahý pane, obmedzenia ohľadne mladých vodičov v našom zákone sa netýkajú cudzincov. Tieto obmedzenia sa týkajú len držitelov chorvátskych vodičákov. Každopádne ste povinný dodržiavať rýchlostne limity v našej krajine podľa dopravného značenia. Kde značenie nieje, limit je 130 na dialnici, 110 na ceste pre motorové vozidlá, 90 na ostatných cestách a 50 v obci. s pozdravom bla bla bla

jarda3*
hodnocení

0x

A neplati tyhle speciality jen pro mistni? U nas dostal ridicak co ho nijak neomezuje tak by to melo snad platit vsude - podobne jako s vybavou... Ale pomaleji bych radsi jel (aspon v ramci limitu), pak je celkem nulova pravdepodobnost, ze ho zastavi.

hodnocení

0x

Já teda nevím,ale neplatí náhodou v tomto případě národní předpisy?V tomto případě je jedno co mají oni,musíš se v tomto řídit dle předpisů ČR?Alespoň to takhle tvrdí právníci přes autoprávo!

cockpunk*
hodnocení

0x

Tak jsem začal trochu víc hledat a na spoustě diskuzí se opravdu píše že to platí jen pro chorvatské řidiče. Jak omezení výkonu tak rychlosti. Takže sory za mylné info*nevi*

Teď už si nejsem jistý ani tou výbavou..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]