Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klima - jde jen chvíli

Od: aloisb® odpovědí: 6 změna:

Mám v Mondeu automatickou klimatizaci. Při opravě motoru musel mechanik rozpojit potrubí klimatizace. Klima pak chladila jen chvíli. Nechal jsem tedy doplnit chladivo a vyměnit olej, stálo to 1000,- Kč. Při zkoušce v opravně za chodu motoru na volnoběh chladila na LO celkem dlouho a teplota vzduchu byla 7 st.C. Vzápětí však při delší jízdě opět chladí jen cca 10 minut a pak už jde teplý vzduch i na LO. Čím by to mohlo být?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

spojka klimy nebo cidlo tlaku na potrubi, pokud jsem to dobre pochopil tak cele auto melo vevnitr 7 stupnu takze je tam nejspise moc chladiva a vyhodnocuje to jako chybu cidla protoze ukazuje vysokou hodnotu

hodnocení

Kdepak, při stacionární zkoušce nebyla v celém prostoru kabiny teplota 7 st.C, tuto hodnotu ukazoval teploměr zasunutý do výdechu na palubní desce. Když se teplota neměnila, tak se zkouška ukončila s tím, že je vše v pořádku. Za jízdy ovšem po zapnutí automatiky jde studený vzduch a větrák na plné kule, ale po chvíli už fouká jen vlažný vzduch, takže je lepší klimu vypnout a otevřít okna.

blackflamesiczi*

a spojka klimi zustane sepla nebo se rozepne?

hodnocení

Asi zůstává sepnutá, protože je znát, že motor brzdí více než když klima vypnu.

blackflamesiczi*

zkontrolovat vizuelne a vyzkouset vuly na el. mag. spojce

hodnocení

Je možné, že by ze začátku držela a po chvíli provozu začala prokluzovat?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]