Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přelakování nitrokombinační základové barvy

Od: arkjnu odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

renovuji motocykl. Lak si nechám udělat od lakýrníka, nicméně teleskopy mám již nabarvené, protože je na ně ještě před finálním lakováním potřeba nalisovat mosazné nástavce. Použil jsem barvu motipdupli.cz/... doufám, že jsem udělal dobře a že půjde přelakovat běžnými barvami, co lakýrníci používají (již v odstínu motocyklu). Raději se chci ujistit ještě před nalisováním těch mosazných krytů dokud je ještě možnost s tím případně něco udělat. Ještě se chci zeptat na jednu věc ty základové barvy jsou dvě - jedna antikorozní a druhá univerzální. Vybral jsem si tu univerzální, neboť tohoto rozdílu jsem si předtím nevšimnul a vybíral jsem dle odstínu (šedá vs. červeno-hnědá) myslíte, že to může něčemu vadit? Povrch jsem měl perfektně očištěný od koroze a odmaštěný. Děkuji za informace.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

0x

No asi moc nepotěím, ale dobré to není. Lepší by bylo donést to lakýrníkovi, který bude dělat vrch, ať to stříkacím kytem nebo pničem (tu ož je na jeho posouzení) stříkne sám. Veškeré spreje jsou problémové, když se pak stříká vrch akrylátem. Třeba , ale používá vodou ředitelné barva + lak. Nevím, já osobně bych na nic co jsem nedával do základu vrch nedělal, ale třeba to lakýra risne.

Odstín podkladu by měl být stejný, u některých odstínu barvy se pak může ve finále nepatrně lišit i když to věšinou netrénované oko nepozná.

arkjnu
hodnocení

Děkuji za odpověď,

pokud bych to tedy měl předělávat, tak se mi nabízí ještě jedna možnost řešení a to sice nechat teleskopy pozinkovat, neboť jak jsem již psal, barvil jsem to proto, abych měl nějak ošetřený povrch i pod těmi mosaznými nástavci. Zajímalo by mne, jestli by to byl pro lakýrníka nějaký problém, kdybych mu to dal pozinkované.

ar*

"Čerstvý" pozink sice není nic ideálního, ale lakýra si stím lehce poradí. To by problém neměl být. Hlavně ať to nazinkují pořádně. "Dnešní" zinek to je někdy hrůza, rezne to o sto šet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]