Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenosti s ČKP

Od: lida1234* odpovědí: 11 změna:

Ahojky! Kdo s těmi hovady má zkušenosti? Já nejsem ani vlastník, provozovatel a ani pojistník vozidla. Toto vozidlo je prodáno do zahraničí, avšak stále v mezipřevodu na syna. Od r. 2007 je prodáno. Moje jméno by tam tudíž vůbec nemělo figurovat, kdysi jsem měla pojistku na sebe však. Řádně jsme těm hajzlíkům od ČKP doložili kupní smlouvu, že vozidlo je prodáno. Neakceptují ji, stejně tak to bylo řešeno i na Okr. úřadě, že se auto prodalo již v r. 2007. Auto nemáme již 5 let, ale příspěvky, že není pojištěné na území Česka máme hradit ČKP.Navíc mi poslali dopis, kde mě označili za vlastníka vozu, to nejsem, mezipřevod byl na syna. A navíc vymáhají úhradu až do r. 3000! Tohle bude muset k právníkovi, nedáme se odrbávat, protože dávno není nikdo z nás vlastník vozidla, které snad možná jezdí někde v zahraničí. Cizinec jej koupil, když tu pracoval, kde je mu nyní konec, nikdo neví. Jak se tomuto xindlu bránit, vážně nevím. Zda použít paragraf pro pokus bezdůvodného obohacení, zřejmě to vyřeší však právník. Kdo s tím má zkušenosti?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

2x

nejlepší obranou je útok-takže v oné lhůtě 30 dní jim odvětte,že i bez ohledu na jejich náhled na kupní smlouvu je tato v souladu se zákonem,a platná,mají-li jiný názor velmi rád se sejdete se svým co možná nejdražším právním zástupcem u soudu(náklady bude hradit prohrající strana,čili ČKP)...Jen si velmi pečlivě hlídejte korespondenci-musíte vždy reagovat(včas)...Jinak chyba je už od roku 99(vznik ČKP)-je to podobné jako exekutoři-nekontrolovatelně se to zvrtlo(exekutorům už naštěstí stát začíná přistříhávat křídla),ČKP bude snad už taky brzo na řadě...Právníka jistě navštivte(i on si rád přivydělá),zkonzultujte a jednejte...

lida1234*
hodnocení

Díky za radu. Právník jim samozřejmě naúčtuje dopis a vše ostatní. Nechápu, proč neakceptují kupní smlouvu, když ji po nás chtěli a nakonec ji neakceptují. Cizinec byl v Česku na práci, tak si auto koupil, kde je mu dnes konec, nikdo neví. Někdo snad povídal, že by ho měl zavalit zával ve výkopu, tak asi proto to nestihl nějak přehlásit. Nevím, my ho od té doby, co se mu auto prodalo , neviděli. Tak navštívíme našeho drahého právníka.

erikch*

prostě to zkouší-bohužel spousta jedinců(jen za rok 2011 pý zaslali 400 000 výzev)se "zalekne" no a pokud jim i třeba každý 20. zaplatí-jsou vysmátí...A ČKP nepřísluší zkoumat platnost kupní smlouvy,resp.ji zpochybnovat...,od toho jsou soudy a st.zastupitelství ...

buss

Noo, právník naúčtuje dopis vám..., rozčilování se je zbytečné.
Vaše jméno tam bude figurovat zřejmě z toho důvodu, že jste byla poslední, kdo hradil pojistku. Otázka, jak byla pojistka zrušena, nereagováním na prodej, neodevzdáním zelené karty?
Okr. úřad určitě reagovat nebude...
To znamá co, auto je v mezipřevodu na syna? Máte v tom zmatek.
Vymáhají úhradu do r. 3000? No to snad néééé.
Obeslali syna? No pokud je auto pořád na něj a vy posledním pojistkem, tak koho si měli vybrat?
Doložte, prokažte (syn), že syn není vlastníkem.

doplněno 28.06.12 22:25:

Kdy se lidi naučí dělat věci správně, tedy tak jak se mají, i když si mohou myslet co chtějí.

hodnocení

2x

Lído,

zřejmě to vyřeší však právník. Kdo s tím má zkušenosti?****právníka si zatím schovejte, nebude potřeba. Zkušenosti s čkp mám, a ostatní potvrdí že velké. vy musíte nesouhlasit s jejich nesouhlasem. Váš právník jim nebude účtovat nic. jedině Vám, vy to můžete na nich vymáhat, ale domnívám se, že to nedotáhnete do konce...

Stačí několk dopisů on line vložit do jejich databáze a určitě případ bude ukončen, jako v mnoha případech.

Zkušenosti s ČKP
lida1234*
hodnocení

Děkuji za radu. Už jsem to tam dala. Znovu i s kupní smlouvou i s mou poznámkou, že nejsem více jak 10 let vlastníkem, provozovatelem a ani pojistníkem žádného motorového vozidla. Uvidím, jak budou reagovat. Kde vůbec vzali moje údaje? To se hrabali v 15 let starých pojistkách? Nebo už předem vědí, že mám nemovitost a že si smlsnou? No, bohužel jsme jen v Česku, jinde by je dávno vypráskali, ba ani nic takového nedovolili zřídit. Rakušáci mají jedna čísla na tři auta, pojistka se platí z nejvyššího obsahu a ne za tři auta. Potom je jedno, se kterým autem se jede, může se jet však jen s jedním z těch tří. Na jejich úroveň se my nikdy nedohrabeme.

Předběžně blahopřeji k vítězství a přeji hezký, teplý a klidný víkend.

nu*
hodnocení

0x

auto podléhá registraci, před 7 lety se měl dořešit registrační úkon...tak aby auto oficiálně opustilo náš registr...

lida1234*
hodnocení

Samotná registrace nedokládá vlastnictví k dané věci. Já jsem nebyla ani posledním pojistníkem. Vlastnictví je prokázáno kupní smlouvou. Já nevlastním více jak 10 let žádné motorové vozidlo , nejsem vlastník ani provozovatel žádného motorového vozidla. Přesto mě jako vlastníka neprávem označují. Ten, komu se vozidlo prodalo převod nemohl dokončit, zasypal ho zával a nežije. Tudíž, kde skončilo předmětné vozidlo, nikdo neví. Kupní smlouva, dokládající vlastnictví cizince je platná a nezpochybnitelná. Kde vzali informace, že já jsem vlastník nevím, nebyla jsem nikdy uvedená v TP. Určitě to dotáhneme do konce. A na jejich stránky to zcela určitě dám. Děkuji za odpovědi.

jklk

Dal bych jim to sežrat - stížnost na ČNB, trestní oznámení pro obohacení nebo podvod. Probral bych to s právníkem aby se z odpovědnosti snadno nevyvlíkli (např. pokud jim nějaké peníze pošlete tak to není jen pokus). Dostat doklad že jste neprovozovala ani nevlastnila a pořád vymáhat, to podvod je a konkrétní lidi by za to měli jít bručet, protože to jede ve velkém a jde o milióny...

lll*

TADY

trocha inspirace, jak jsem postupoval v podobné věci. I s tou stížností ČNB.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]