Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v roce 2007 jsem zakoupil auto u AutoESA, jakožto nový majitel jsem však vůz na sebe do dnešního dne nepřepsal. U silniční kontroly s tím nikdy nebyl problém, malý techničák je však na jiné jméno.
Včera mi přišla výzva z čkp k úhradě zákonného příspěvku za nepojištěné období od 18.6.2010 - 15.9.2010, tj. 90 dní. Auto skutečně v té době nebylo pojištěné a bohužel jsem nepožádal o dočasné vyřazení z registru vozidel.
k výzvě je připojen výpis kde se píše, že vozidlo bylo pojištěno v období 23.4.2007-17.6.2010 u čpp a v období 21.6.2011-nyní u kooperativy. V mezičase bylo odstaveno a neprovozováno.
První má otázka zní, proč čkp vyzývá k úhradě pouze za ty 3 měsíce?
Druhá se týká dalšího postupu. Rád bych kontaktoval čkp s prohlášením, že vozidlo nebylo provozováno a vyhnul se pokutě. Jaká mi v takovém případě hrozí sankce za to, že jsem vozidlo dočasně neodhlásil?
Jak mám nyní postupovat abych zaplatil na sankcích pokud možno co nejméně?
Velice děkuji za Váš čas
Návod co dělat je v zákonu č. 168/1999 - prokázat pro inkriminovanou dobu neprovozování vozidla + zák. č. 56/2001.
plánuji na čkp napsat něco ve smyslu "Prohlašuji, že v uvedené době vozidlo nebylo provozováno a nebylo tedy nutno platit pojištění dle zákona 168/1999. Vozidlo bylo umístěno mimo prostory uvedené v §1 ods.2 uvedeného zákona." Dále mohu přiložit prohlášení majitele pozemku na kterém byl vůz odstaven. Stačí takto? Dnes jsem volal na čkp a řekli mi, že pokud jsem vozidlo neodhlásil tak musím zaplatit. Na registru mi řekli pouze ať si to vyřídím s čkp. Netuším jak postupovat. Pokud napíšu na čkp jak bude věc pokračovat? Mohou to opravdu vymáhat, pokud jsem změnu na registr nenahlásil?
Dotazů na tuto problematiku je tu přehršel.Projděte si to a důkladně pročtěte!
doplněno 28.06.12 19:33:Za 117 dnů co jsem tu na Poradte registrovaný jsem tu četl každý den téměř dva dotazy na tutu problematiku! Pokud byste prohledal tak se dozvíte radu a je to v podstatě to co jste napsal sám-DOLOŽIT ČKP že auto v inkriminované době nebylo provozováno!
několik jsem jich přečetl. každý ten případ na který jsem narazil je podobný, ale zároveň trochu jiný. šlo mi o ten proces poté. čkp to bude ověřovat uregistru vozidel? a ten mne pak bude sankcionovat, že jsem vozidlo neodhlásil? počítám s nějakou formou pokuty. pochopil jsem, že peněžitá sankce za neodhlášení je nižší než sankce čkp. pokud jsem to správně pochopil, provinil jsem se nikoliv tím, že jsem neplatil pojištění z provozu, když vůz v provozu nebyl, ale tím, že jsem vozidlo neodhlásil. pokud to tak je, rád bych na to čkp upozornil. rád bych věděl, jak postupovat a s čím počítat.
Takový lajdák, který není schopem za léta na sebe přihlásit vozidlo potřebuje nakopat do ... a ne radu.
podívejte, slušně jsem se zeptal na radu v internetové poradně, o moralizování zájem nemám, to bych si zašel do kostela, nebo k sousedce s jezevčíkem, co bydlí o dvě patra výš. moralizovat umí kdejaký internetový hrdina, třeba i já. stačí říct, že váš slovní útok shledávám v rozporu se slušným vychováním a pravidly poradte.cz. takže kdo ví, možná byste potřeboval tu samou kůru co mi tu ordinujete. a nebo možná prostě občas všichni děláme chyby a stačí, když se z nich do budoucna poučíme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.