Nejste přihlášen/a.
Zdravím,loni jsem si zakoupil můj vysněný motocykl který jsem si vyhlédl na internetu,jednalo se o dovoz ze zahraničí stím že prodejce mluvil česky ale že žije v zahraničí,prodejce mi nabídnul že mi motocykl doveze až domů i se všemi potřebnými doklady k přihlášení v čr a že se nemusím o nic starat,z počátku jsem tomu moc nevěřil že někdo přijede ale přijel přesně jak slíbil,motorka byla ok vpořádku a super stavu,normálně jsem motorku přihlásil a do minulého týdne použivál než si mě předvolala PČR k podání vysvětlení,tam jsem sdělil jak jsem motorku koupil a byl jsem požádán o vydání věci k přezkoumání,samozřejmě jsem souhlasil a motorku jim vydal,oni mi naoplátku dali papír že jsem ji vydal.Prý mají podezření s padělání dokladů.Na magistrátu ani na TK jsem ale problém neměl všechny čísla na motorce i štítku seděli i v papírech a motorku jsem bez problémů přihlásil.Včera jsem se informoval co a jak a bylo mi sděleno že s číslem VIN nebylo manipulováno a že motorka ani není evidována jako odcizená.Chci se tedy zeptet co mám očekávat,popřípadě co se bude dít v případě žeby byly doklady opravdu padělané?Nemám na prodejce žádný kontakt,telefon co mám na faktuře nefunguje...Díky za vaše rady
Včera jsem se informoval co a jak a bylo mi sděleno že s číslem VIN nebylo manipulováno a že motorka ani není evidována jako odcizená.
Takže je vše OK, ne?
Modlím se aby to tak bylo,na motorku jsem si šetřil hodně dlouho,nemalé peníze jsem investoval i do doplňků které jsou samozřejmě stále na motorce...to že je VIN ok a moto není odcizené je pro mě samozřejmě pozitivní zpráva,otázka ale je jestli jsou i doklady vpořádku?a co se bude dít pokud vpořádku nebudou?dostanu motorku zpět bez TP?Popřípadě kdy?Jsem z toho celýho zničenej,fakt mě to hodně se**!Nikdo mi pořádně nic neřekl,na PČR jsem volal několikrát,mám prý vydržet ale jak dlouho mi nikdo už neřekl...
ve chvíli,kdy je VIN o.k. a není v databázi odcizených,tak bych pomalu přešel do protiútoku-poněvadž PČR evidentně jednala na základě nějakého udání (prostě někdo ohlásil,že vaše moto je jistě nelegální-což jak vidno v ČR stačí k tomu,aby někomu auto,zde moto,sebrali na x měsíců),tak ted bych začal řešit jak to bude s náhradou vzniklé škody,kdy jste nemohl moto x měsíců užívat na základě domněnky,přičemž prostým šetřením a dotazem k výrobci by zjistili totéž co zjistili,aníž by moto museli zadržovat...Kdysi(přelom tisíciletí) jsem zažil obdobné,ale s autem-a spojil se s právníkem,který to dotáhl do vítězného konce(vysoudil i vcelku dost kaček-hlavně tedy pro sebe...)
Napsat písemně dotaz. Pak si lze stěžovat i na inspekci. Ale asi nějaké čachry v tom byly, popř. je ten člověk stíhán doma za něco jiného, nějaké podvody ... a prověřují vše kolem něj. Proč to neprodal doma... spekulace.
Zítra valím za právníkem,jinak to nevidím,sám se v tom nevyznám a PČR mi dohrovady sdělila velký prd...
zřejmě ste koupil motocykl od člověka, který legalizoval buď čórovaný motorky nebo motorky bez tp dával na značky... Být vámi, tak se co nejvíc informuju u pčr, podívám s kterými zákonnými ustanoveními operují a budete o něco chytřejší a určitě bohatší. chce to nebýt líný a něco si zjistit sám.. brečíte kolik vás stála motorka a jak dlouho ste na ní šetřil, ale jak vidno, pokud máte prachy na právníka (každý se na to jistě rád podívá za nemalý peníz), nejste na tom tak špatně..
No na právníka rozhodně prachy nemám což je zřejmé už z toho jak dlouho jsem si na ni šetřil,jenže nevím co mám dělat,jak už jsem psal,PČR mi řekli respektive neřekli skoro nic,snad jen to že mám čekat ale co je mi to platné čekat a navíc jak dlouho?Proto jsem psal dotaz i sem v domění že mi snad dá někdo nějakou radu.Jediný co napadlo mě je zajít za právníkem/advokátem ani nevím jak se tomu říká,nikdy jsem ho nepotřeboval.
Zde se najde mnoho znalých lidí, ale když váš dotaz je takový jaký je, tak nečekejte zázraky!... Zkuste sem hodit třeba dokumenty co máte od pčr atd..
Děkuji za ochotu,cením si toho,bohužel je to tak jak jsem to napsal,nic víc nic míň,od policie mám jen papír z podání vysvětlení kde je napsáno jak jsem motorku koupil a pak mám jen papír o předání motorky že jsem jim ji vydal a v jakém stavu toť vše.Pokud by vám pomohlo něco konkrétně objasnit tak se mě ptejte.díky
Pokud Vám z PČR sdělili (otázka jak) že s VIN nebylo manipulováno a nepochází z trestné činnosti tak máte z části vyhráno! Vyžadujte to po nich (policii) písemně! Pak jde ještě o doklady k moto-zda ty nebyli padělané, a může se stát že tato moto nebude přihlásitelná!
Pro nekteré osoby zde píšící-policie na rozdíl od techniků na STK dělá expertizu!Tachnici na STK hodnotí pouze pohledem,ale policie v takových případech používá rentgen a další možné technologie k odhalení padělání! Mám osobní zkušenost ,ale já měl auto s přeraženým VIN a na PČR bylo jen hodinu a nebylo mi zadrženo!Zjistili původní VIN a prohnali databází všech dostupných odcizených aut v EU! Pro zajímavost-Expertiza trvala (auto tam bylo ) necelou hodinu, Vyjádření- 4 měsíce!
To Kosmonaut-pokud chceš více písni SZ.
padělané doklady?Odkud měla motorka pocházet?
Pokud nepochází z trestné činnosti, tak mohl být pozměnen původ motorky, pokud byl původní doklad padělán, bude následovat obnova řízení ve věci schválení technické způsobilosti která bude úředně zrušena a jako logický a následuijící krok bude následovaT ŘÍZENÍ VE VĚCI ZRUŠENÍ REGISTRACE MOTORKY
Pak se budete soudit s prodejcem, a pokud se zjistí odkud motorka pochází a prodejce Vám vydá původní doklad, tedy doklad ze země původu, absolvujete opět schvalovací proce s a registraci...
Tak zfalšovat dnes lze cokoliv...COC list k nové motorce nemá žádné ochranné prvky jen barevné logo výrobce, i když některé značky mohou přidat vodoznak, ale nemusí...Pak by to mohla být motorka z Ameriky, která nebyla celně odbavena a nebyla zaplacena DPH, nebo motorka z jiné země mimo EU, tedy z Asie nebo ze Švýcarska, také celně neodbavena, nebo motorky u které nebyla zapacena daň z pořízení nového dopravního prostředku která se platí při dovozu nových motorek z EU atd...
Pokud jsou doklady ok. také by se mohlo jednat o dovozy aut a motorek z EU zakoupených v zahraničí bez DPH a tady přihlášených po předložení falešných faktur...
To jsou triky prodejců o kterých se píše na internetu, v tisku, na stránkách sdružení SOVA atd...
Měl jste v ruice originální registrační dokald ze zahraničí? Odkud to bylo, a co to byl za doklad?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.