Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ekologická likvidace autovraků

Od: kuba12* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

zajímalo by mě, jak je to vlastně s recyklací a likvidací starých aut a dalších motorových vozidel - např. autobusů, trolejbusů.

Na internetu je sice samozřejmě možné najít hodně společností, které se tímto zabývají, ale zatím jsem nikde nenašel, jak ta "ekologická likvidace " vlastně probíhá. Na přiložených fotografiích bylo vidět pouze odebrání některých částí z vozu, ale další postup již ne. Opravdu se dá všechno z vraku využít? Jak se kupříkladu likvidují provozní kapaliny zbylé ve vozidle - nafta, oleje? Určitě zde musí být nějaký odpad...jak je s ním nakládáno?

Podivné je také to, že mnohé společnosti nabízí "ekologickou likvidaci " zdarma. Vždyť ta likvidace přece zadarmo být nemůže, to je scestné. Nevěřím, že by stačilo na živobytí prodat ty části z vozu, které se ještě dají nějak využít. Kde je zaplacena práce na rozebrání vraku, a likvidace odpadu? To přece také není zdarma...

Děkuji za vaše reakce.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

robin1*
hodnocení

0x

Já bych odpověď hledal na nejbližším vrakáči. Jednak časově osobák či dodávku rozeberou za chvilku a za druhé skoro vše jde na prodej. Likvidujou se tak max koberce a nějaká ta guma či rozbité sklo.

gumidek*

Dle mě stará auta to mají zaplaceno ekodaní při přepisech, pokud to nepletu z něčím jiným.

Využit je hodně hliník a ten ty vrakoviště živí (motory, převodovky)

nu*
hodnocení

0x

nafta a olej se da využit jako ostravska raketa,to se vše sleje do pet-lahve a ta se jebne do kamen, a hoří to a je teplo

blackflamesiczi*

olej i naftu spalite pri topeni, vytapim dilnu pouzitím olejem a na zimu kupuji okolo 3000L po 3,-

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

a proc ne

jednoduche pocty

800kg zeleza a 5,- 4000,-

100kg drahe kovy a 40,- 4000,-

1-4 katy a 500,- 2000,-

olej a kapaliny prodejni cena 3-7kč/l

likvidace plastu ktere nejdou recyklovat v CR -1000,- / vetsinou zaplatani nejaky dily

takze vrakoviste je v plusu mezi 5000-10000,- na aute kdyz odecteme praci nekoho 1000/den

doplněno 26.06.12 20:49:

jinak likvidace pri odevzdani auta musi bejt zdarma podle nejakeho zakona

nu*

+ dotace od MZP 400,- Kč na autovrak při splnění podmínek

bari*
hodnocení

0x

ahoj, známí také prováděli ekologickou likvi/... u nějaké firmy na pardubicku a ještě za to dostali peníze :D :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]