Zdravím, dnešek byl skutečně vydařený den, v 1 odpol jsem sundal z auta spz a šel ho přihlásit na registr. Vše proběhlo dobře, registrace rychlá, v 5 odpol jsem přišel s novou spz, ale už jsem je neměl kam připevnit, protože auto na zaparkovaném místě jaksi nebylo:D Prostě mi ho nějaký pán stihl takto mistrovsky ukradnout během 4 hodin co jsem to odběhl zaregistrovat. Ach jo-Snažím se to brát s humorem, ale přesto je frustrace silnáA teď situace je takováto: mám zelenou kartu mám i nové značky, ale ještě nezaplacené povinné ručení a to auto je z roku 91 tudíž nesplnuje normu euro. Takže vyvstávvají otázky: mám to odhlásit ještě dokonce roku protože se znalostí policie a při faktu, že auto bylo odcizeno bez spz, které logicky jsem měl s sebou na registru vozidel, je celkem jisté že auto už neuvidím? Platil bych po novém roce při odhlašování ten poplatek 10000 (který se platí při přepisu když auto neplnuje normu euro) nebo to se týká jen přepisu? A co povinné ručení mám platit nemám platit přecejen je to přihlášené na mě ale zase to auto nemám?- Jinak pokud to čte ten podnikavec co mi to ukrad tak vzkazuju: díky chlape krásnější vánoce si mi vystrojit ani nemohl...
Já jen doufám že 100% víš zda nebylo odtaženo (policie, městská policie...)
deny*
Mno možná to z mého připěvku je cítit že jsem nezkušenej, ale první co sem udělal, protože mi to taky bylo divný proto jsem napsla neuvěřitelná situace, tak jsem zašel na městský úrad protože je blízko a tam mi paní zavolala na evidenci odtahovek a až potom jsem řešil policii. tam se mnou sepsali trestní oznámení takže spís bych potřeboval poradit s otázkami co jsem vypsal v dotazu..
Máte jistě nějaký doklad od policie tak zajděte na pojištovnu a vyřešte to sní auto odhlásit stejně nemůžete protože nebylo dokončeno vyšetřování musíte dostat doklad od policie že se auto nenašlo a poplatek za zrušení platit nebudete ten se platí při převodu a platí ho nový majitel
Pokud jste na sebe vuz jiz prevedl tak byste poplatek platit nemel ten se plati jen pri prihlaseni a to uz jste provedl.Nahlasil bych kradez policii.Vzal bych protokol od policie o zcizeni vozu,zasel bych na pojistovnu tam jim vysvetlil situaci ze vuz je odcizen(aby po vas nechteli prispevky za neplaceni povinneho ruceni.A pockal bych jak vse dopadne pokud vuz najdou tak si na nej pripevnite znacky a zajdete zaplatit povinne ruceni a pokud se nenajde tak ani nic odhlasovat nemusite (vuz byl proste odcizen).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.