Nejste přihlášen/a.
Měl bych dotaz koupení Octávie rok 2010/2011/2012 s výbavou ESP,ASR,TEMPOMAT,Palubní počitač,EL.OKNA,EL. ZRCÁTKA, KLIMATIZACE,DÁLKOVÉ ZAMYKÁNÍ Najeto 0 - 35 tisíc km..Cena do 350 000..
A problem právě je s motorizaci, nejsem závodák, a 150 je u mě scela vyjmečná rychlost ale ne neralana vetšinou jezdim 50,100,135 tacho takže vlastně dodržuji limity když vezmu odchylku tachometru.. práci mam 18 km od domova ( 8km okreska,7 km dálnice a 3 km město).Občas jedu 70 km tam a pátky ke známejm tak 10x do roka, jinak jen do práce, a jednou za rok 200 km Jižní čechy tejden dovolená a jednou ročně Usedom k moři 650 km.. Plus teda kámoši,do krámu, atd celkovej nájezd roční je cca 25 tisíc ( 25% dálnice, 65% okresky,10% město
Rozhoduji se mezi 2,0 TDI 103KW a 1,4 TSI 90 KW. (chci 6 rychlosti).. Bojim se že naftu budu v zimě trápit na tak malou vzdalenost, a ty opravy taky prý nejsou moc Levný.. Přesedlávám z Felicie 1.3
Co spotřeba nějkaý zkušenosti někdo? děkuji
P.S měl jsme možnost jezdit měsíc 2,0 benzin v mazde 6 hezky to jelo ale žralo :D Takže domu ne
Už to tady zaznělo - článek ze světa motorů jasně v praxi dokázal, že 1,4TSI nemá cenu kupovat, v silnější 1,8TSI se dalo jezdit s rozumnější spotřebou, jen ve městě je větší objem nevýhoda, tam jde spotřeba nahoru. U těch TSIček ale pozor, pod zátěží na dálnici hodně žerou, mají malý katalyzátor a chlazení probíhá benzínovou mlhou. Co se týká diesla, tak už dávno neplatí, že se hodí jen na delší trasy. To mají v paměti jen pamětníci a ti co chodí dost po hospodách, co tam se vyřešilo pokazených turb a čerpadel, to snad ani všichni mechanici neopravili. Pro tebe by byla plně dostačující 1,6tdi, je dostatečně výkonná, na tvých 130 stačí s přehledem, šestku nepotřebuješ, točí nějakých 2500-2600tis ot, ve městě moc nepapá, s hlediska nákladů a životnosti je to nejlepší možné řešení, tsi se serou víc než je zdrávo. Já mám 1,6tdci 80kw a jsem nad míru spokojený. Ve městě se dá jezdit kolem 5,5litru, okrsky kolem 4 litrů na sto. Sice se oproti motoru v oktávce dost liší, v oktávce je litinový blok, ve fordu je celohliníkový lehoučký motor, zahřívá se velice rychle, má elektrické vyhřívání chladící kapaliny, takže i v zimě topí po jednom km a spotřeba dlouhodobá je 5,58litru a neustále klesá, drtivá většina km je právě město.
a oproti dvoulitru ještě ušetřích na pojistném.
1,4 TSI - nejlepší zážehový motor pro Octávii, táhne lépe než atmosferický dvoulitr,pružnost výborná , bezproblémový ( oproti 1,2 TSI -přeskočený řetěz, 1,8 TSI - vysoká spotřeba ,při klidné jízdě 9-10 litrů)
2,0 TDi - do září 2010 nespolehlivé vstřikovače PD, od této doby nahrazeny spolehlivějšími elektromagnetickými solenoidovými ,známý má najeto 170 000 km bez problémů.
Do II Octavie je nejlepší motor 1,9- 77kW - jeho výkony v praxi jsou lepší než na papíře,sériově má běžně 90 kW,v nejpoužívanějších otáčkách zabírá mocně a hbitě - jeho nabídka byla ukončena na podzim 2010 - byl nahrazen 1,6 TDi.
Spotřeba - 1,4 TSI - 6-8 litru,
2,0 TDi - 5,5-6,5 litru
já osobně bych šel do 1,4 TSI, ale při nájezdu kolem 25 000 km se dá uvažovat i o 2,0 TDi,
pravě bych chtěl 6 stupnu pač ta 6 by mohla dost uštřit na dalnici při mejch 130 si myslím.. a to1.9 nemá
Vzpomněl jsem si, že v jednom časopise je test motorů 1.2, 1.4 a 1.8 TSI. Jednu stránku sem naskenuji, ale asi tam nepujde skrs velikost nic vidět. Tak kdyžtak večer až dojedu z práce můžu naskenovat celej článek a poslat na e-mail popřípadě nahrát na internet a sem vložit odkaz
U té 1,9 je jiné zpřevodování a proto vychází nižší spotřeba o litr i když nemá 6 rychl.st.,
když já právě nevim do ted sem jel naftakem jen Mondeem,rovrem 200 a tranzitem, se právě bojim jak píše kolega dole že na kratký cesty nafta není kdyby měla 1.6 TDI 6 rchlostí tak o tom neuvažuji a asi bych ji vzal ale zase má jen 5 a v golfu tedle motro má 6 to je blbé.. to jsou prostě doceůa nervy při kupovaní auta pač si nemužu dovolit si koupit za tejden jinej, a rád bych aby mi vydržel do 100 000 km pak stejně pujde z baraku, a vezmu zase jiný..
Dobrý den,Taky uvažuju o 1.4 TSI 103kw do touranu.Ale prý tam přeskakuje řetěz tak se bojim a začínám uvažovat o naftě.Porad te.
No pokud je mi známo tak krátké cesty jsou pro dehťáka z hlediska životnosti to nejhorší. Koupil bych radši nějaké menší auto v benzínu.
Asi kdyby vyjel na silnici ten rapid z 1.6 TDI se 6 rychlostmi tak bych asi byl rozhodnutý
To bylo pro uživatele vejš
Na Auto.cz je ukázka motorizací a je tam 1,2TSI 77kW 6 rychlostní manuál
A jinak na té Vaší trase do práce si myslim ten motor moc trpět nebude ani v dieselu. Za 8 km okrsku se stačí zahřát než najedete na dálnici si myslim ne?
Asi jo moc děkuji za tento článek, rapid vypadá moc skvelé, určo si objednám testovací jizdu a rozhodnu se mezi 1.2 77 kw a 1.6 77 kw ovšem zatim tovidím na malej turbo benzin cena a spotřeba se vyrovnaji dražší ceně nafty s levnejším provozem
auto.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.