Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlášení auta bez papíru a kupní smlouvy

Od: blbec odpovědí: 5 změna:

Potřeboval bych prosím poradit, před 7 lety jsem prodal auto, předal jsem i velký techničák, auto jsem sám neodhlásil, nyní jsem zjistil, že auto je stále na mě napsané, kupní smlovu bohužel už nemám a kontakt na daného kupce také ne. Nevím, zda auto je v evidenci, či nikoliv, zda bylo placené pojištění. Zjistil jsem,že od 2009 je za neplacení povinného ručení dávána pokuta, jak byste mi poradili a co nyní dělat, abych se toho auta zbavil:), díky za radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

samadoma*
hodnocení

0x

Moc vám neporadím ,nedávno jsem řešila také (i když neaktuální) problém ohledně administrativy ,a vím ,že bez papírů to bude asi hodně velký problém ,Nevím ,zda je možné nahlížet do evidence ,ale zkusila bych to ,protože pokud je na vás stále neodhlášené ,v podstatě ten ,co s ním jezdí ,ho nemohl na sebe dohlásit ,a defakto jezdí s půjčeným vozem ,jestli tomu rozumím ,nebo jste mu podepisoval plnou moc ,že může provést odhlášení bez vás? To je hodně složitá situace ,nezávidím :(

doplněno 25.06.12 15:21:

oprava. ten co s ním jezdí ,ho nemohl na sebe odhlásit ,vy jste ho neodhlásil ,takže i když majetkově není vaše ,podle formality a papírů vám někdo jezdí s "vašim" vozem

doplněno 25.06.12 15:32:

To auto by mělo být někde registrované ,jak jste zjistil ,že je stále na vás? Pokud vám to řekli na DI ,tak z právního hlediska máte jakoby právo s ním cokoli měnit ,i když ho již fyzicky nevlastníte ,tedy ,já bych asi žádala o duplikáty dokladů ,když je v systému vaše jméno ,tak je tam i win a spz k vozu ,a ten ,kdo sním jezdí s nynějšími doklady ,by se asi začal divit ,že budou neplatné ,až vám dají duplíkáty,jenže berte v potaz to ,že dostanente do problému i toho ,kdo s ním jezdí ,když si ho třeba před tím zaplatil ,...,no ,to je blbá situace ,opravdu

ridic

Auto prodal = není majitel a právo nakládat s autem nemá. Jediné co zanedbal je povinnost nahlásit změnu majitele do 10 dnů (odhláška). Jak to vyřešit když neví komu to prodal a nemá kupní smlouvu ale nevim = ptát se na úřadě. Asi bych použil verzi "Dal jsem mu plnou moc na odhlášení a zapomněl zkontrolovat jestli to skutečně odhlásil, teď jsem zjistil že ne"

buss

Samadoma, najlepší bylo napsat nic. Jedině že je to blbá situace.
.Pokud se týká vlastnictví, přečtěte si OZ a jak se nabývá vlastnictví. To, že je auto na někoho registrované bohužel nic neříká o vlastnictví auta. Je to jen evidence... Nedostatky našich poslanců, úžasných námi vcelku dobře placených zákonodárců..
To auto by mělo být někde registrované...? Ale my přece víme kde se registruje, že ano. Též víme jak zjistit, zda je pojištěné.
by se asi začal divit ,že budou neplatné ,až vám dají duplíkáty Kec, on se prokáže kupní smlouvou a prodejce má průser.

buss
hodnocení

0x

předal jsem i velký techničák, auto jsem sám neodhlásil, nyní jsem zjistil, že auto je stále na mě napsané,...Nevím, zda auto je v evidenci, či nikoliv, zda bylo placené pojištění.

Trochu si to odporuje, že? Takže napřed, než bych psal sem, bych zašel na OdbDSA a tam se poptal, zda jsem skutečně v registraci. Na webu zjistím, zda podle VIN je hrazeno pojistné. Teprve pak pak činím další kroky. Vše potřebné je v zák. 168/1999, popř. 56/2001.
Za blbost se platííí.

nu*
hodnocení

0x

můžete si nechat vystavit výpis z registru, podle výpisu zjistíte zda je auto provozované a zda jste jako poslední majitel veden Vy, pokud neznáte osobní údaje kupujícího, nemáte šansi auto odhlásit, protože nevíte na koho...odhlásit znamená enchat do registru a dojkaldů zapsat iniciály nového majitele, bez toho nemůže ani on auto přihlásit, jedinou možností je zjistit kdo v současnosti platí na auto pojistku, protože pojišťovny mají ze zákona také povinnost chránit osobní údaje, bude to problematické, ale není to nemožné...je to te%d na Vás...

Pojkud zjiostítze kdo pojistku platí, kontaktujte jej a domluvte se na diodatečném odhlášení, pokud nic nevíte a nic nezjistíte, nikdo Vám nepomůže a ČKP Vás obešle v momentu, kdy nový majitel například auto prodá dál, nebo jej dá do šrotu a pojistku zruší...Pak Vás ČKP určitě obešle oba...Jeho osobní údaje získá z poslední pojistné smlouvy, ke které má na rozdíl od Vás přístup, a Vaše údaje získá z registru vozidel ze zákona...a bude Vás chtít oba "vyždímat"...Chtělo by to dobrého známého v pojišťovně, podle čísla TP, značky a VIN se dá vše zjistit...a číslo TP, velkého i malého, značku a VIN získáte z výpisu z registru vozidel...pokus si to už nepamatujete

doplněno 25.06.12 19:06:

dnes navštěvují registrační místa lidé, kteří se živí tím že zařizují za úplatu různé úkony, pro ně není problém napsat si falešnou plnou moc a odhlásit či přihlásit auto na kohokoliv...

Podpis na plné moci nemusí být podle paragrafu 33 zákona č.500/2004 - Správní řád ve vyjmenovaných případech úředně ověřen,a to je zlstý důl úpro ldii,. kteří zneužívají to, že zákonodárce se pokusil vyjít vstříc občanům při jednání s úřady a uzákonil možnost nechat se zastupovat zmocněncem...

Takový zmocněnec je dnes schopen provést jakýkoliv evidenční úkon, například přijít na úřad, nechat si vystavitr duplikáty dokladů od Vašeho auta, Vaše auto odhlásit k exportu na Ukrajinu, a Vy o tom nebudete vůbec vědet...pak stačí vzít si bez Vašeho vědomí Vaše auto a odjet s ním za hranice, než to zjistíte a nahlásíte jsou pryč

Proto nelze vyloučit ani možnost že si nový majitel mohl vše zařídit výše uvedeným způsobem...ale mezi náma, proč by to dělal

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]