Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebovala bych poradit prosím.. Minulý rok v Listopadu mě kontaktovala čkp o nezaplaceném pojistném období od 1.1.2009-31.3.2009 poslala jsem tam odvolání s potrvzením od Magistrátu že jsem nebyla majitelkou žádného vozidla a přišla mi odpověděť, že na mé doložené potvrzení nebude brán zřetel a nebude to akceptováno.. Další můj krok byl že sem si vyhledala papíry od auta a zjistila jsem že jsem v té době ani neměla ještě řidicské oprávnění, takže jsem jim to tam též poslala s okopírováním mého řidičského průkazu.. je to už čtyři měsíce a nedostala jsem žádnou odpověď.. můžete mi prosím někdo poradit co mám nadále dělat?
NIC . Udělala jste víc než jste musela. Takhle se oni chovají ke každému. To chce klid. Můžete na ně podat stížnost na ČNB a popsat jejich neakceptování NEVLASTNICTVÍ a oni jim dají zase za uši a tak to půjde stále dokola i s ostatníma, které obviní čkp! Po této stížnosti se případ okamžitě ukončí a příjde možná i omluva - Že oni nevěděli, že mají špatné informace z registrů a další bláboly!
kety, osobně ze zkušeností bych doporučil napsat jim dopis, elektronicky ho vložit do jejich databáze a týdně kontrolovat a požadovat ukončení případu.
Na Vaší námitku, odpověděli ...že to nemá vliv, nebo nebude brát zřetel, musíte jim odpopvědět v podobném duchu.
...že jste se ničeho nedopustila, zákon jste neporušila a požadujete okamžité ukončení případu. Musíte nesouhlasit s jejich výrokem.
podobný text jednou týdně..
do měsíce případ ukončí.,
děkuji Vám za další kladnou odpověď.. Není to špatný nápad, ale jak jim to tam mám elektronicky doručit do té jejich databáze, když já se v tom bohužel nevyznám. Jsou tam nějaké dokumenty, které ani nemohu otevřít takže ani nevím o co tam jde, jsem naprosto bezradná. Pokusím se s tím nějak poprat a uvidím co a jak dopadne..
Je-li tomu skutečně tak, tak nic, tedy bylo ČKP prokázáno, že nemohlo být vámi provozované, když nejste vlastníkem provozovatelem. Někde se vyskytla chybka, nebo něco nesedííí.
Nedržení řidičského průkazu nijak nepřekáží vlastnit auto.
Otázka tedy je, vlastnila jste v inkriminované době auto, nebo ne? Tady si protiřečíte, podle papírů k autu jsem neměla ještě řidičák...
Předpokládám, že jste ani nikomu nehradila pojištění.
Registrace však neřeší vlastnictví, lidí co vlastní auto a nejsou v registru je bohužel kupa. Pátrejte, jak na vás přišli.
Auto jsem si koupila až když jsem si udělala řidičák a ten sem doděla v srpnu roku 2009..Nejsem zrovna z těch co mají peněz na rozhazování takže pro mě auto které nevyužiji bez řidičského oprávnění není potřebná věc! A když jsem si auto pořídila tak je samozřejmé že sem si na sebe pak povinné ručení zařídila!
Cituji:Další můj krok byl že sem si vyhledala papíry od auta a zjistila jsem že jsem v té době ani neměla ještě řidicské oprávnění,...
přečetla jsem si to a špatně jsem to podala.. Auto jsem vlastnila až od srpna roku 2009! takže v té době co po mě nárokují nějaké nezaplacené pojistné tak sem s tím autem neměla niiiic společného!
OK, je třeba prokáázat neprovozování. Pokud jsem auto v inkriminované době nevlastnil, nebyl zaregistrován tak bych je poslal... Podat si stížnost k ČNB.
Po mém včerejším telefonátu na ČKP a jejich následného zpracování tím jejich právníckým oddělením mi dnes byl PŘÍPAD UKONČEN.. jupíííí pravda vždycky zvítězííííí! jako by to nešlo hned od začátku to zrušit když jim tam člověk pošle papíry o tom že jsem v té době auto NEVLASTNILA. Jen si lidi musí umět bránit a nenechat si vše líbit!
Vlastnictví auta a řidičáku jsou dvě různé věci, i bez řidičáku může člověk auto vlastnit a musí tedy platit pojištění.
O co konkrétně šlo - to auto jste prodávala nebo kupovala? Co se s tím autem od 1.1. do 31.3. dělo?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.