Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uražení zrcátka - nehoda

Od: loudak odpovědí: 5 změna:

Zdravím, stala se mi nemila věc, na mě straně stálo při krajnici auto, proti mně jelo auto a taktéž mu na krajnici stálo auto. Dle mého názoru bychom se tam vešli, ale protijedoucí vozidlo jelo celkem prostředkem a já zavadilo o boční zrcátko stojícího vozidla. Celkem rána, vůbec jsem nevěděl, co se stalo, myslel jsem, že mi někdo praštil do auta z lidí jdoucích po chodníku, otočím se dozádu koukám za sebe a nic nevidím, kouknu do zpětného zrcátka, ale nenapadlo mě kouknout do bočního zrcátka. Mně vypadlo sklo ze zrcátka a "poškozené auto" (Favorit) mělo zcrátko na svém místě, ani nevypadalo, že by se hnulo. Takže se defacto nic nestalo, akorát mě se otočilo zrcátko ke veíma vypadlo ono sklo. Zajímalo by mě, jaký bych mohl mít postih, v případě, že by se věc řešila? Když si to tak uvědomím, vlastně jsem ujel od nehody, bohužel jsem si jí v daném okamžiku nebyl vědom. Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

loudáku, dobrý den, pokud by Vám někdo prokázal vinu, tak to je normální ujetí od nehody.

Ale kdo Vám prokáže, že jste viník?

doplněno 21.06.12 15:01:

Neřešte to...

loudak
hodnocení

A hlavně když se asi jemu nic nestalo. Vypadalo, e jeho zrcátko se ani nehnulo, sklo se mu pravděpodobně také nevysypalo.
Jak takové prokazování viny probíhá? Byli tam nějakí lidé, což by asi jako svědci obstáli. Policii k tomu rozhodne nevolal, když jsem tam projížděl po 20 minutách, nebylo tam ani auto, ani policie.

buss
hodnocení

0x

Takové zapleščit. Stálo mě to 670 Kč.

solenza*
hodnocení

0x

Něco podobného se stalo tenkrát i mě, na obou stranách silnice stála auta. Rozdíl byl jenom v tom, že jsme se zrcátky potkali s s autem v protisměru. Byl to nějaký Peugeot 306. Na skle se mu udělal pavouk. Moje sklo vypadlo a prasklo. Za nové jsem dal 90 Kč. Domluvili jsme se, že si dáme auta do pořádku každý za své, že jsme si to zavinili +- oba nastejno i škody jsme měli vcelku stejné.

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

tohle nikdo resit nebude a i kdyby to slo na pojistovnu tak vice protelefonujete, manzelka takto jednou urazila autem predni blinkr na cliu cca 1992 ale pospichala z dcerou do nemocnice tak se s pani domluvila ze se tam vecer stavim , z pohodlnosti abych nic nemusel resit jsem jim nabídl 1000,- a ze jim ten blinkr na dilne vymenim ale manzel arogantni ze je tam skoda pres 10 000,- (jen praskle sklo na bocnim blinkru nic vic ani skrabanec) tak jsem to nahlasil na pojistovnu a po odecteni amortizace atd dostal 70,- *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]