Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Překročení rychlosti

Od: pepak* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,dnes se mi stala nemilá věc,jel jsem rychle cca 85-90 km/h v obci.Při průjezdu mně pozoroval u trojnožky s radarem policista,naproti přes silnici stáli další dva,ale nezastavili mně a to mi nejde do hlavy.Je možné že pokud se věc neřeší na místě ale posílá se ke správnímu řízení,tak že ani nestráceli čas řečmi a rovnou to odešlou na úřad? Díky.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

upřímně řečeno, ti to přeju... trochu se potrap a snad si příště 90 v obci rozmyslíš... možné je, že se věnoval seřizování přístroje nebo tak něco a neměřil tě... možné je, že tě měřil a přijde ti předvolání - možné je obojí, počkej si a uvidíš... ;)

pepak*
hodnocení

Úsek je téměř nezastavěný,přehledný do dálky i do stran,typická vychytávka na měření.Nejsem pirát ani prase,které by jezdilo v typicky osídlené obci takovou rychlostí.Ptal jsem se hlavně na to,jestli je běžné,že se auto nezastaví a přestupek se pošle dál bez slovního oznámení.

nu*
hodnocení

0x

pozoroval. nebo zanamenal?

pepak*
hodnocení

No to já právě nevím,mněl laserový radar na trojnožce,byl v něm zabořenej.Jen nechápu proč mně nezastavili.Jel jsem tam sám,ani přede mnou ani zamnou žádný jiný auto.

repkin*
hodnocení

0x

Záleží kolik jste kde jel a jak byl radar nastavený (tolerance), např. se dá měřít v obci (kde je 50km/h), ale radar si nastavím (když to přeženu) na to, aby bral až od 100km/h. Jinak pokud Vás natočili, půjde to na obec, případně nadřízenému, pošle se Vám předvolání k podání vysvětlení (na adresu Vašeho trvalého bydliště). Za předpokladu, že jste v ORV napsán jako majitel vozidla.

doplněno 20.06.12 20:02:

Slovo běžné bych neužil, ale spíš ano, je to možné, například pokud mám již jedno vozidlo zastavené a nemám lidi na to, abych zastavil další, tak ho aspoň naměřim a ať se pak potrápí někdo jiný. *smich*

doplněno 20.06.12 20:19:

pepak: tím líp, aspoň si to ten člověk uvědomí, je to asi jako když někomu vadí, že MP měří rychlost, pokud jezdím jako člověk, tak jak se má a ne jako prase, tak mi to nemůže vadit.

doplněno 20.06.12 20:30:

pepak: já jsem ale neřekl, že Vy jste prase, bylo to myšleno všeobecně, boužel účelových je u této firmy více věcí, ale to neovlivníme ani já, ani Vy, bohužel. *pivo*

doplněno 20.06.12 20:32:

Jinak nebojte, mě se to stalo taky, akorát, že já tak nejel schválně, ale protože jsem byl naštvanej a ještě jsem říkal hele zeměměřiči *smich* a už to bylo, dobrý den pane řidiči ... *zed**plac*

pepak*
hodnocení

To je ovšem veliký rozdíl v sankci,zatímco blokově na místě se dá něco řešit,při správním řízení už je to horší.Začíná se na větší taxe a nemluvě o odebrání papírů na 6-12 měsíců,pokud jsem přepískl o 40km/h a výš.

pepak*
hodnocení

repkin: Ano jako prase,jsem pravděpodobně jediný vyvrhel společnosti,který si dovolí překročit rychlost v místě,kde nikoho a nic neohrožuji a kde se měření provádí uboze účelově.

hodnocení

0x

asi bych byl v klidu měřili druhej pruh a stebe měli jen srandu*cteni*

pepak*
hodnocení

No nevypadalo to že se jentak kouká na moje auto,nikde široko daleko jiný auto nebylo.Něco nadával.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]