Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,dnes se mi stala nemilá věc,jel jsem rychle cca 85-90 km/h v obci.Při průjezdu mně pozoroval u trojnožky s radarem policista,naproti přes silnici stáli další dva,ale nezastavili mně a to mi nejde do hlavy.Je možné že pokud se věc neřeší na místě ale posílá se ke správnímu řízení,tak že ani nestráceli čas řečmi a rovnou to odešlou na úřad? Díky.
upřímně řečeno, ti to přeju... trochu se potrap a snad si příště 90 v obci rozmyslíš... možné je, že se věnoval seřizování přístroje nebo tak něco a neměřil tě... možné je, že tě měřil a přijde ti předvolání - možné je obojí, počkej si a uvidíš...
Záleží kolik jste kde jel a jak byl radar nastavený (tolerance), např. se dá měřít v obci (kde je 50km/h), ale radar si nastavím (když to přeženu) na to, aby bral až od 100km/h. Jinak pokud Vás natočili, půjde to na obec, případně nadřízenému, pošle se Vám předvolání k podání vysvětlení (na adresu Vašeho trvalého bydliště). Za předpokladu, že jste v ORV napsán jako majitel vozidla.
doplněno 20.06.12 20:02: Slovo běžné bych neužil, ale spíš ano, je to možné, například pokud mám již jedno vozidlo zastavené a nemám lidi na to, abych zastavil další, tak ho aspoň naměřim a ať se pak potrápí někdo jiný.
pepak: tím líp, aspoň si to ten člověk uvědomí, je to asi jako když někomu vadí, že MP měří rychlost, pokud jezdím jako člověk, tak jak se má a ne jako prase, tak mi to nemůže vadit.
doplněno 20.06.12 20:30: pepak: já jsem ale neřekl, že Vy jste prase, bylo to myšleno všeobecně, boužel účelových je u této firmy více věcí, ale to neovlivníme ani já, ani Vy, bohužel.
Jinak nebojte, mě se to stalo taky, akorát, že já tak nejel schválně, ale protože jsem byl naštvanej a ještě jsem říkal hele zeměměřiči a už to bylo, dobrý den pane řidiči ...
To je ovšem veliký rozdíl v sankci,zatímco blokově na místě se dá něco řešit,při správním řízení už je to horší.Začíná se na větší taxe a nemluvě o odebrání papírů na 6-12 měsíců,pokud jsem přepískl o 40km/h a výš.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.