Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bodový systém -12bodů

Od: arwi® odpovědí: 11 změna:

Když policajti uloží řidiči pokutu a je to zároven přestupek při kterém příjde napíklad o dva body,oznámí řidiči,když už celkem nasbíral 12bodů,že se tak stalo a že příjde o řidičák,nebo to neřekne a příjde vyrozumění počtou?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nemůže vám to říct, protože to neví. Cajti (samozřejmě mám na mysli "pochůzkáře") Nemají v autě počítač na pojený na nějakou databázi. On vám jen dá pokutu a pošle to na úřad. Až ten vám pošle vyrozumění.

Policajt vám ani nemusí říkat, za kolik bodů ten přestupek je. Setkal jsem se i s jedním, co to vůbec nevěděl :)

ben*

tato otázka se zde již několikrát řešila!..stačí jen hledat.. Jinak rady zde uvedené stojí opět za to... Pánové, když nevím, tak neplkám nesmysly...*smich*

to pepr... tak buď je to pochůzkář nebo motorizovaná hlídka!*smich* Jinak ten zbytek bez komentáře, vy jste opravdu mimo mísu, takové rady jsou nejlepší, stejně jako diesla - nevím je jeho asi hodně oblíbené slovo*smich*

Teď k dotazu: Body přiděluje obecní úřad obce s rozšířenou působností. Policajt vám udělí pouze blokovou pokutu, s body nemají nic společného. Pokud se jedná o slednovaný přestupek (jízda na červenou apod.), zjistí toto přes EKŘ, kde máte uvedené všechny přestupky. toto může i přes note book, který má v dnešní době většina hlídek...

repkin*

ben: teď nevím, kdo tu mele nesmysly, notebooky má v autě pouze SDP (služba dopravní policie) a pak lépe vybavené jednotky, jako pražská PMJ (pohotovostní motorizovaná jednotka) a dále SPJ v zapůjčených vozidlech MKKC (stálá pořádková jednotka, mobilní kontaktní a koordinační centrum), takže by mě zajímalo kolik jste měl promile, že jste to viděl u většiny hlídek v terénu, popř. kolik jste těch hlídek v terénu viděl a nebo u jakého útvaru sloužíte, protože jinak už si to Vaše tvrzení opravdu nedokážu vysvětlit. Navíc ty nooteboky jak Vy uvádíte, když už tedy někde jsou, tak z 80% nejsou žádná "děla", ale plečky prvního kalibru, na kterých jdou sotva lustrace, když schodou náhod fungují. Naopak super věcí je "kapesní" počítač (PSION), který používá SCP (služba cizinecké policie) je to o velikosti většího mobilu cca 20x10x5cm, projede se tam OP, ŘP nebo CP a dá se osoba kompletně vylustrovat (pátrání po osobách, věcech, motorových vozidlech, evidence nežádoucích osob , zákazy a omezení a snad i karta řidiče). Jedna ta věcička stojí snad 250.000,- (co jsem slyšel), škoda, že to není více rozšířené a více k dispozici. Ušetřilo by to spoustu práce a času nejen policistů, ale i kontrolovaných osob (např. řidičů)

Správně jste uvedl, že body přiděluje magistrát, sledované přestupky říká do vysílačky ten co lustruje, počet bodu se dá zjistit ideálně na poště a pokud je člověk vybodovaný, mělo by mu přijít z města (MGM, ÚO), že má odevzdat řidičské oprávnění. Jsou i lidé, kteří mají zákaz řízení a zároveň jsou vybodovaní a ti by měli znovu dělat autoškolu + psychologické vyšetření (to se údajně dělá jako poslední, takže se může stát, že až to všechno zaplatíte a úspěšně absolvujete, tak psycholog řekne NE a jste v pytli).

doplněno 20.06.12 18:47:

Ještě doplním diesela: pokud přijde předoválí k podání vysvětlení na obec (MGM, OÚ), tak chodí na adresu trvalého bydliště (co je v občance), pokud tam ta osoba však již nebydlí, tak u některých přestupků, případně jejich řešení se bere takzvané doručení fikcí. Vyvěsí se to na úřední desku, v zákonné lhůtě se to sundá, pokud se osoba jíž se věc týká neozve, bere se to jako doručené a trest se udělí. Má to však vysoký význam pro udělování trestů za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání (zákaz řízení), kdy musí být doloženo, že osobě bylo doručeno, jinak se nejedná o trestný čin (přečin), ale opět přestupek, který však bolí víc neboť dostane zákaz + pokutu u soudu by dostal jen podmínku (bavíme se o prvním prohřešku né o recidivistech). Bohužel se přiznám, že NEVÍM přesně, u kterých konkrétních přestupků toto doručení fikcí lze a u kterých ne. Je třeba se zeptat někoho kompetentného a ochotného na městě.

ben*

repkin: pokud vím, notebooky mají i většina místních oddělení. O tom jaký to jsou nebo nejsou děla, jsem rozhodně nepsal! Lustrace, když schodou náhod fungují?. Většinou bývá problém mezi klávesnicí a sedadlem*smich*

repkin*

Ano v Praze ano, ale už jste se někdy jel podívat za hranice Prahy na "venkov" jak Vy velkoměšťáci tomu říkáte? Za dobu co sloužím jsem u normální hlídky notebook v autě OOP ani OHS neviděl, dokonce ani při výpomoci v Praze jsem neviděl notebook ani u MOP ani u OHS. Už třeba jen z toho důvodu, že bylo jedno auto na celou OHS a zbytek chodil pěšky. Takže znovu, Praha ANO, jinde NE! Připomíná mi to propagandu co byla za války, mohl by jste dělat náboráře k PČR nebo být tiskovým mluvčím policejního prezidia. *smich*

doplněno 20.06.12 20:05:

A to že je chyba mezi klávesnicí a sedačkou je pravda, ale ne v autě ale v kanceláři u toho, kdo věčně nefunkční a v zahraničí ověřené (že nefungujou) věci objednává za třikrát takový peníz, co by jste to koupil Vy jakož to civilista (s povolením). Nemusíme chodit daleko, věcí a chyb v tomhle resortu (a nejen v něm) je spousta ale to by byla debata na jiné téma.

ben*

To bude asi tím, že mimo Prahu jsem moc hlídek nepotkal...:) Někdy se přijeďte podívat do Prahy...*palec*

repkin*

bene buď máte špatný prohlížeč, nebo neumíte číst

doplněno 20.06.12 20:01:

mimo to přes Prahu jezdím každý měsíc (s vyjímkou tohoto) a to až na druhý konec republiky, takže hlídek jsem potkal až až

Tak občas vyjeď i za harnice Prahy!

doplněno 20.06.12 20:07:

Doplňuji že toto plati jen pro Bena!

Proto je ten pochůzkář v uvozovkách. Zrovna mě nenapadlo přiléhavější označení.

To by mě zajímalo, co z toho co jsem napsal je mimo mísu. Je to v podstatě to samé co jste napsal vy.

Až na tu "většinu hlídek s noťasem" *haha*

doplněno 20.06.12 20:03:

No jo no Praha. Ale nevím, proč to vztahujete na celou republiku.

ben*

nevím v kterých končinách se vyskytujete, nicméně v Praze to tak je. . Ať už se jedná o pmj, mop či ohs...

hodnocení

0x

Policistat toto může sdělit ale nemusí.To není totiž v jeho kompetenci. V případě přidělení 12 bodů by měl být řidič předvolán na magistrát či MÚ (když to vemu postarém tak na DI) k odevzdání ŘP. Jinak Vy nevíte zda máte již nějaké body přiděleny?

Nevím jak to funguje,Za tu dobu co je v platnosti bodový systém jsem byl kontrolován jen jednou a to jen chtěli zelenou kartu (PR) a při přestupku ani jednou,prostě se snažím abych se nevybodoval.Ale po správnu-teda pkd se dopustíte přestupku a nejste na místě pokutován (zaměří Vás a vyfotí stacionární radar při rychlejší jízdě),měli by řidiče předvolat k vysvětlení přestupku a tím by měl vědět i body.Pkd je přímo pokutován za přestupek-a zaplatil,souhlasí s přestupkem a nemusí mu být oznámeno přidělení,protož ví že udělal přestupek.Takto by to mělo být ale jestli to tak je opravdu nevím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]