Nejste přihlášen/a.
zdravim ,
Potreboval bych vycistit zadni lampy zevnitř .Jde videt ze na parabolach je takovy černy nanos ,jak kdyby popel (je tam dost prilnuty) ,asi od spalenych žarovek ,ale i plasty zevnitr budou zanešene ,pravě ty svetla mi sviti dost nerovnoměrně. Zajimalo by mě jestli by bylo možne to vycistit tak ,ze svetla vymontuju a otvorem pro zarovky naliju varicí vodu ,s jarem nebo necim podobnym ( jaky saponat by byl tak nejlepsi)? a zastěrcham s tim ,nemel by v tom byl zadny problem? abych to nejak zevnitr neporusil ,tu parabolu atd. ,nechal bych to po vysterchani vyschnout na slunci .Takhle by to bylo možne ty lampy vycistit? Dekuji za odpoved.
Já to tak dělal u předních mlhovek a podařilo se mi vymýt mléčnou mlhu. Jar,horká voda a zahnutý kartáček na zuby. Pak jsem to vyplách destilkou a žádné stopy po zaschnuté vodě. Ale pokud je parabola natavená, nebo jinak poškozená, tak bych v případě hlavních světlometů sháněl jiné, zachovalé nebo nové.
U jakého auta? Třeba u Feldy je sklo přichycené packami přes těsnící gumu k plastovému tělu světla a jde parádně rozebrat čistit. U Favorita jsou zase skla lepená k plastovému tělu a rozebrání jde hůře a musí se znovu přilepit.
doplněno 20.06.12 17:23:U zadních to není popel, ale spíš bláto, co se tam časem dostane. Já měl na zadní lampě (takové kouřová ze silverlinu) doslova na boku černý maz, ale šlo to postupně horkou jarovou vodou vypláchnout.
doplněno 20.06.12 17:24:Ale na zadních lampách nemám chromování. A to se i tak časem loupe, takže i při vlažné vodě stejně uletí.
tady velice opatrně-ono "chromování" je tak tenké,že sebemenší neopatrný tlak,otěr apod.s sebou vezme i ono chromování...jinak obecně lampy jsou v plastizolu(přechod skla a plastu samotné paraboly) zaaretované oněmy sponamy-jde to opatrně vydloubat malým plochým šroubováčkem(abyste se dostal pod hranu skla a mohl rovnoměrně a pomalu "zapáčit")...horkou vodu bych nee-opatrně hadříkem bez chemie(jde to-je tam takový šlem a jsou jak nové)...no a zpátky trochu třeba silikonu(jde o těsnost,aby tam nemohla voda)
doplněno 20.06.12 17:29:gumidek-a jen tak informativně,čím jiným dosáhnu rozptylu světla u konvenční vláknové žárovky,resp.jaký jiný povrch než chrom...?! výrobně bylo ono "chromování" nejlevnější cestou jak dosáhnout "odrazu" a rozptylu světla v parabole(u zadních sdružených parabol)-samozřejmě byla i zadní světla povrchově řešená(plasty různé barvy),přední kvůli účinnosti čirá...,to je jasné...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.