Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízda se zataženou ruční brzdou - co dělat?

Od: rucnibrzda odpovědí: 6 změna:

dobrý den.stalose mi takova věc.mame opel frontera sport tdi.jela jsem z ručni brzou,nepoznala jsem žemam jí zataženou.pak z auta začalo kouřit,zastavilo a už nejede.v opravne řikali že nevi presne co toje dokad cely nerozeberou,ale vypada to asi na spalenou spojku.prosim poradte,jestly jsem hodně poškodila auto a jestly to da do pořadku?moc děkují

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

1x

pokud zůstala ručka(a nechytlo díky jízdě s ní celé auto-což je vcelku +),tak to nemá se spojkou co dělat(není souvislost)...tam je evidentně v č(o)udu obložení,"překalený" kotouče ,možná ložiska kol,uložení atd,ale spojka-to jedině souhra náhod,že to zrovna odešlo současně ...

des*
hodnocení

0x

Ono toho asi zase tolik nebude,spraví to asi 20tisíc.A to si budete pamatovat,co se dělá po rozjezdu.

hop®
hodnocení

0x

Chtěl jsem odpovědět, "erikch" mne předběhl ;), te jen naprosto souhlasím s jeho reakcí... *palec*

doplněno 20.06.12 07:28:

*tak

repkin*
hodnocení

0x

Nevím jak na Vaše auto, já jsem měnil 2xkotouče (Brenbo) 2x destičky (AQ), 2x bubny (AQ) 2x pakny (Ferrodo) a brzdovou kapalinu (DOT 4) celkem za 4.000,-Kč svépomocí. Předpokládám, že na Fronteře budou asi jen kotouče (AQ) bych na takové auto asi radši nedal, odhadem bych řekl tak 1.000-2.000,-/ks nějaké lepší značky. Doufejte, že se zrušily pouze kotouče+obložení a ne nic dalšího. Současně bych nechal překontrolovat lanko ruční brzdy, zda se následně neutrhlo nebo tak něco. Záleží samozřejmě odkud se Vám kouřilo. Bratr takhle také zapoměl, tak otec vzal auto a jel ho rychle provětrat, prolítl pár loužiček a bylo to OK.

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

pokud oddelala dvouhmotu tak to si pripravte neco okolo 60 000,- nahrada neexistuje

doplněno 20.06.12 14:43:

jinak prave spojku na frontere nejde spalit vetsinou se prave strihne setrvak a pak je to mazec

doplněno 20.06.12 14:44:

oprava jde ji spalit ale vydrzi hodne aby jste me spatne nepochopily

rucnibrzda
hodnocení

dobrý den.děkují vam za vaše odpovědi.dnes mi řikali že mam doufat že neodysel k sojce take setrvačník,stal by 37.000kč.tak jsem s toho dost špatna.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]