Nejste přihlášen/a.
Renault 19, benzín jednobodový vstřik, motor točí a nechce nastartovat, po chvilce točení to střelí do sání, nejprve to dlouho točilo, ale vždy natartovalo, jak to jelo, tak to táhlo dobře, potom jsem zkoušel vyčistit rozdělovač (aby to lépe stertovalo) a od té doby to nechce naskočit, benzín mi jde až ke vstřikovači, měl jsem rozpojené potrubí, ale nevím co dál?
Kabely s rozdělovače k jednotlivým svíčkám nejsou spřeházené? Jsou správně?
doplněno 19.06.12 21:43:doplněno 19.06.12 21:49:takto?:
asi je to ostuda, ale klidně můžou, já už nevěřím ničemu, řídil jsem se tím, že první válec je u rozvodů a je to 1 - 3 - 4 - 2 pokud to tak není, tak jsem je špatně zapojil, ale nikde jsem se nedopátraj jestli to je tak dobře
to není ten typ já mám rozdělovač přímo na váčce, ale jak jsem projížděl ten odkaz, tak tam to nějak bylo vysvětleno, ale musím to podrobněji pročíst protože jak jsem to zběžně proletěl a šel hned vyzkoušet tak mi to nešlo
Renaulty neznám, jen se snažím hledat na googlu. Tak to by mohlo být tohle:
doplněno 19.06.12 22:21:Na první otočení mě jen napadá to základní, jestli čerpadlo včas nasaje benzín na vstřik (může mu bránit přicpaný filtr paliva) a jak jsou staré zapalovací svíčky, popř. vůle ventilů (nebo jestli správně fungují hydroštely) a kompresní tlaky ve válcích.
už to jede, hledal jsem v tom nějaký sysém 1-3-4-2 ale ono to je podle toho víčka první válec v pořadí, druhý válec v pořadí, ... a je to počítáno od rozdělovače, hlavně že to vrčí to je první úspěch, teď bych ještě potřeboval poladit to co udělat proto, aby to chytalo na otočení a ne tak aby to dlouho točilo
Zdarvím, vyměňte si filtr paliva, je ze spodu na autě. Jinak R19 trochu déle točí normálně. Já na to vyzrál tak, že prostě když déle stojí, tak otočím dvakrát klíčem do polohy zapalování a pak nastartuji a je to hned (dvojí otočení znamená 2 start. dávky vstřikovače).
tr-nevím jak komu,ale běžně R 19 točí normálně jako kterékoli jiné auto-kdysi jsem jich tahal desítky-bylo to vděčné auto a držák(stačí se podívat i dnes na silnice-pořád jich jezdí vcelku hodně),mimoto jsem měl i pár svých,a nikdy nestartovala ani jedna nějak déle než normálně,pokud tomu tak je-je někde nějaký problém(počínající) a normální to rozhodně není...
Zdravím, ono taky hodně závisí co je pod pojmem déle. Některé chytne jak se motor jednou převalí a jiné potřebuje třeba 3 otáčky motoru. Jinak pokud je na R19 dobrý startér, tak se dá říci že chytá rychle.
mám taky R19(ventila),ale obecně to platí pro všechny-každému autu(elektroinstalaci) prospěje očista a ošetření kontaktů(např.Kontaktolem) a to od baterie až po kostru motoru(čili i startér,altíky atd.)-prostě ta sůl přes zimu dělá své...,i proto byly a jsou v oblibě ojetiny ze Švýcarska,kde se prostě nesolí a nesmí solit,takže i 15leté auto vypadá normálně,vše funguje a nehnije...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.